Çipras: Asgari ücreti 800 evro yapamıyorsanız, erken seçime gidin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Asgari ücreti 800 evro yapamıyorsanız, erken seçime gidin

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, mecliste yaptığı konuşmada, iktidarı ‘kanayan bir yara’ olarak tanımlarken, erken seçim istedi.

Tarım Bakanı Spilios Livanos’un istifasına da değinen SYRIZA lideri, Miçotakis döneminde yaşananların daha önce hiçbir sağ iktidar döneminde yaşanmadığını belirtirken, ‘Yolsuzluk, propaganda, kamu parasının zimmete geçirilmesi gibi şeyler her zaman partinizin DNA’sında olmuştur, ancak bugün yaşadıklarımızın emsali yoktur’ ifadelerini kullandı.

Pahalılık konusuna da değinen Çipras, ‘O kadar çok kamu parasını şeffaf olmayan bir şekilde dağıttınız, şimdi kalkıp faturalarının emekli maaşlarını ve maaşlarını aştığını gören, soğukta üşüyen vatandaşlara finansal olarak yönlendirme yapacağınızı söyleme cüretini gösteriyorsunuz. Utanmıyor musunuz?’ dedi.

Hükümetin, ND’nın ‘altın çocuklar’ına ayda 8 bin 134 evro öderken asgari ücreti 800 evroya çıkaramadığını belirten SYRIZA lideri, ‘Yarattığınız çıkmazlardan bir tek demokratik çıkış yolu var: Seçimlere gitmek ve ilerici bir hükümetin kurulması’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...