Çipras: Şimdi erken seçim istiyoruz çünkü başka yolu yok! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Şimdi erken seçim istiyoruz çünkü başka yolu yok!

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras iktidara geldiklerinde elektrik şirketini tekrar kamulaştıracakları ve asgari ücreti de 800 evroya yükseltecekleri sözünü verdi

SYRIZA Partisi lideri Aleksis Çipras, partisinin yayın organı Avgi tis Kyriakis ile yaptığı röportajda genel seçimlerin “hemen” yapılması talebini yineledi.

Çipras sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erken seçim çağrısı yapıyoruz, çünkü başka yolu yok. Çünkü geçen her gün onlarca çaresiz insanımız ölüyor. Zaten yetersiz olan gelirlerinin kontrolsüz spekülasyonlarla eridiğini gören milyonlarca aile çözülüyor. Gücün tepesindeki çürüme fenomenleri çoğalıyor. Ve güvensizlik, yarının korkusu toplumu sarıyor. Erken seçim bu kuşatmadan kurtulmanın tek demokratik yolu.”

SYRIZA iktidara geldiğinde asgari ücreti 800 evroya çıkaracaklarını açıklayan Çipras, koronavirüs salgınının yarattığı küçük ve orta ölçekli işletmelerin borçlarını ise ortadan kaldıracaklarını veya büyük ölçüde azaltacaklarını müjdeledi. 

Parti olarak önceliklerinin yurttaşlar olduğunu belirten Çipras, salgın süresince haneler ve işletmeler için geçici yardım paketlerini sürdüreceklerini, akaryakıt üzerindeki FPA – KDV’nin Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen eşiğe, temel gıdadaki KDV’nin ise asgari yüzde 6’ya indirilmesi gibi hedefleri yerine getireceklerini vurguladı.

Seçimleri kazandıklarında kartellerin cezasız kalmasına kalıcı ve kararlı bir şekilde son verecekleri ifade eden SYRIZA lideri, “Benim vizyonum SYRIZA’nın Avrupa’nın en demokratik partisi olması” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aleksis Çipras'tan Çarpıcı Açıklamalar: Solun Yol Ayrımı ve Demokrasinin Kara Lekesi

Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, Kathimerini, Yunanistan Ulusal Bankası Kültür Vakfı, Delphi Forumu ve London School of Economics (LSE) Yunanistan Gözlemevi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Seçim sonrası: 50 yıl sonra” temalı konferansta açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme

Yunanistan’da ana muhalefet partisi SYRIZA’nın Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop SYRIZA İl Örgütü'nde Yeniden Yapılanma ve Geçici Yönetim

SYRIZA Partisi Rodop İl Örgütü, son dönemde yaşanan istifaların ardından yeni bir yapılanma sürecine girdi.
Devamını oku...