Yeni program: Elektrikli bisiklet ve motosiklet alanlara 3 bin evroya varan destek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni program: Elektrikli bisiklet ve motosiklet alanlara 3 bin evroya varan destek

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, Nisan ayından itibaren yürürlüğe girecek olan ‘Elektrikle Hareket Ediyorum’ (Kinume İlektrika) programının temel hatlarını tanıttı.

Buna göre, elektrikli otomobile geçiş yapacak olanlara verilecek olan destek yüzde 20’den yüzde 30’a, maksimum fiyatı ise 6 bin evrodan 8 bin evroya yükseltiliyor.

Öte yandan, Bakan, L5e kategorisinden L7e kategorisine kadar iki tekerli ve üç tekerli elektrikli araçlar konusunda ise verilecek desteğin yüzde 20’den yüzde 40’a, maksimum fiyatın ise 800 evrodan 3 bin evroya yükseltildiğini kaydetti.

50cc’nin altındaki L1e karegorisiyle L4e kategorisi arasındaki iki ve üç tekerli elektrikli araçlarda ise destek yüzde 20 oranında ve maksimum 800 evro olarak kalacak.

Son olarak, Skrekas, elektrikli bisikletlerde ise yardımın yüzde 40 ve maksimum 800 evro olarak belirlendiğini bildirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...