Çiftçiyi desteklemek için 170 milyon evro: İşte 7 önlem - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiyi desteklemek için 170 milyon evro: İşte 7 önlem

Yunanistan’da hükümet, Teselya’da çiftçilerin büyük eylem planladıkları bir dönemde, kendilerini desteklemek için toplam 170 milyon evroluk 7 yeni önlem açıkladı.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Spilios Livanos açıklamasında, aldıkları önlemleri şöyle sırladı:

  • Dün, Maliye ve Çevre ve Enerji Bakanları ile birlikte, Ağustos-Aralık 2021 dönemi için tarımsal kullanım için elektrik faturalarındaki ayarlama maddesi kapsamında, 50 milyon evro tutarındaki, yüzde 80’inin devlet taradından karşılanmasını imzaladık. Çiftçilerimiz bu miktarın bir sonraki elektrik faturasından mahsup edildiğini göreceklerdir. Bu işlem tamamlanmadan herhangi bir elektrik kesintisi olmayacağını açıkça belirtirim.
  • Ocak ve Şubat aylarında çiftçiler ve tarımsal işletmeler için ayarlama maddesi kapsamında, elektrik faturasının yüzde 50’sini karşılıyoruz. Bu önlem Çevre ve Enerji Bakanının ilgili Kararı ile belirlenecektir.
  • Yem FPA’sının yüzde 13’ten yüzde 6’ya indirilmesine ek olarak, çiftçilerimize ciro, yani Ocak-Mart 2022 arasında elde edecekleri ciro üzerinden yüzde 7’lik bir sübvansiyonla destek oluyoruz. Bu destek de 30 milyon evro.
  • 20 milyon evroluk bir müdahaleyle, gübrelerdeki FPA’yı kalıcı olarak yüzde 24’ten yüzde 13’e indiriyoruz.
  • 2022 yılı için Girit’te hayvan yemi taşımacılığını 8 milyon evroluk bir müdahaleyle Taşıma Eşdeğeri’ne dahil ediyoruz. Bu önlem, Denizcilik ve Ada Politikası Bakanının Bakan Kararı ile belirlenecektir.
  • Küçük Ege adalarının hayvan yemi taşıma programı desteğini yüzde 50 oranında artırıyoruz, bu da 3,5 milyon evro.
  • Son olarak, genç çiftçiler, toplu programlara mensup olanlar ve sözleşmeli çiftçilik yapanlar için halihazırda duyurulan ve 50 milyon evro tutarındaki özel tüketim vergisi iadesine ilişkin olarak, Maliye Bakanlığı tarafından derhal ilgili bir Ortak Bakanlık Kararı yayınlanacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...