Fransa'dan Orta Doğu'daki Hristiyan okullarına 4 milyon evro - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa’dan Orta Doğu’daki Hristiyan okullarına 4 milyon evro

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Fransa, Orta Doğu‘daki ülkelerde bulunan Hristiyan okullarına maddi desteğini iki katına çıkararak 4 milyon evro ödeyeceğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Orta Doğu ülkelerindeki Hristiyan okullarına yapılan maddi desteğin iki kat artırılacağını belirtti.

Macron, Elysee Sarayı’nda Orta Doğu ülkelerindeki Hristiyanlara yönelik çalışmalar yapan kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada basın toplantısı düzenleyen Macron, “(Orta Doğu ülkelerindeki) Hristiyanları desteklemek, Fransa’nın asırlık bir taahhüdü, tarihi bir misyonudur” dedi.

Ülkesinin bu bölgede kültür, eğitim, diyalog için mücadeleden vazgeçmeyeceğini ifade eden Macron, ülkesinin bölgedeki Hristiyanlara yönelik çalışmalar yapan “L’Oeuvre d’Orient” derneğiyle bölge ülkelerindeki Hristiyan okullarına yapılan maddi desteğin iki kat artıracağını belirtti.

Şirketlerin ve vakıfların da buna katkıda bulunmasını istediğini ifade eden Macron, Cenevre merkezli Çatışma Alanlarında Mirasın Korunması için Uluslararası İttifak’a da 30 milyon dolar katkıda bulunacaklarını kaydetti

Macron, ayrıca “L’Oeuvre d’Orient” derneğinin Genel Direktörü ve rahip Pascal Gollnisch’a ülkenin en üst düzey nişanı olan “Legion d’Honneur” onur nişanını verdi.

Louvre Müzesi’nin Başkanı Laurence des Cars da müzenin bünyesinde Orta Doğu ülkelerindeki Hristiyanlara yönelik sanat eserlerinin sergilendiği bir bölümün oluşturulacağını belirtti. Des Cars, 2025’te hizmete açılacak bölümde yaklaşık 12 bin eserin yer alacağını söyledi.

Ocak 2020’de oluşturulan 2 milyon euroluk fonla, bölgede 129’u Lübnan, 16’sı Mısır’da, 7’si İsrail’de, 13’ü Filistin topraklarında ve 3’ü Ürdün’de olmak üzere 174 okul onarıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Tahtakurusu Endişesi

Fransa’nın başkenti Paris’te yatakların yanı sıra, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, Yunanistan’da da endişe yaratıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa radyasyon nedeniyle iPhone 12 satışlarını durdurdu

Fransa’da sınırı aşan radyasyon tespit edilmesi nedeniyle iPhone 12 satışları durduruldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kitap kokusu sevenler için parfümünü ürettiler

Kitap kokusunu sevenler için kağıt kokan parfüm Fransa’da piyasaya sunuldu.
Devamını oku...