Yeni anket: ND önde, KINAL ikinci sıraya mı yükseliyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni anket: ND önde, KINAL ikinci sıraya mı yükseliyor?

Yunanistan’da Abacus araştırma şirketinin Alpha TV hesabına yaptığı son kamuoyu yoklaması, özellikle sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

‘Elpida’ kötü hava dalgası sonrası (25 Ocak) yapılan bu ilk anketin ilk ayağına, Attiki Eyaleti’nden 303 ailenin (oy kullanma hakkı olan kadın ve erkek) katıldığı kaydedilirken, katılımcıların yüzde 52’si “Attiki Odos’ta araçların/vatandaşların mahsur kalmasından kim sorumlu?” sorusuna Özel Şirket, yüzde 41’i Hükümet ve yüzde 7’si ise vatandaşlar yanıtını verdi.

“Attiki Eyaleti’ndeki yollarda mahsur kalınması konusunda hükümeti nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 67’si Olumsuz, yüzde 8’i Olumlu, yüzde 25’i ise Ne Olumlu Ne Olumsuz yanıtını veriyor.

“Doğal olayları yönetmede yaşanan sorunların sorumlusu kim?” sorusunu ise yüzde 80 Devlet Yapıları, yüzde 19 Kişiler ve yüzde 1 Bilmiyorum/Cevaplamıyorum şeklinde yanıtlıyor.

Öte yandan, 19-23 Ocak tarihlerinde Yunanistan genelinde yapılan 1012 kişinin katıldığı anketin ikinci ayağında ise, “Pandeminin yönetimindeki hatalarda sorumluluk kimin?” sorusuna katılımcıların yüzde 29’u Önlemlere Uymayan Vatandaşlar, yüzde 28’i Alınan Önlemlerin Denetlenmemesi, yüzde 27 Yeterli Önlemler Almayan Devlet ve yüzde 16’sı Önlemleri Zamanında Almayan Devlet yanıtını veriyor.

“Hükümetin pandemi sürecinde tavrını nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna yüzde Yüzde 39 Olumsuz, yüzde 34 Olumlu, yüzde 29 Ne Olumlu Ne Olumsuz, yüzde 1 Bilmiyorum/Cevaplamıyorum yanıtını verdi.

“Anamuhalefetin pandemi sürecinde tavrını nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna ise yüzde Yüzde 64 Olumsuz, yüzde 26 Ne Olumlu Ne Olumsuz, yüzde 7 Olumlu ve yüzde 2 Bilmiyorum/Cevaplamıyorum şeklinde yanıt veriyor.

Son olarak “Yarın seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?” sorusuna verilen cevaplar şöyle:

ND %32
SYRIZA %17,5
KINAL %17
KKE %5
EL %2
MeRA25 %2
Diğer %6,5
Beyaz/Geçersiz %5
Cevaplamıyorum %13

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...