Korona yasakları bir hafta daha uzatmaya doğru - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona yasakları bir hafta daha uzatmaya doğru

Uzmanlar Heyeti Yunanistan genelinde uygulanan ve koronavirüs salgınını durdurmak için alınan önlemlerin bir hafta daha uzatılması yönünde öneri vermesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Uzmanlar Komitesi’nin, yürürlükteki tedbirlerin bir hafta daha uzatılması önerisinde bulunması bekleniyor.

Koronavirüs vakalarının azalmasına rağmen Komisyon üyeleri, salgının durumunu değerlendirmek için henüz çok erken olduğunu düşünüyor ve koronavirüs vakalarının azalmasına rağmen temkinli tavrını sürdürüyor. 

Eğlence merkezleri, kafe ve restoran sahiplerinin, en azından müzik çalmasına izin çıkmasını umarken, edinilen bilgilere göre, yemek ve spor etkinliklerindeki kısıtlamalar bir hafta daha devam edecek.

Vakalar nedeniyle birçok maç ertelense de en az bir hafta daha sahalarda 1000 izleyici kısıtlaması devam edecek.

Öte yandan kafe ve restoranlarda müzik çalmayacak, masa başı 6 kişi sınırı korunacak ve çalışma saatlerinde uzatılmaya gidilmeyecek. 

Uzmanlar Heyeti okulların açılmasının etkisinden elde edilen verileri de inceledikten sonra bir hafta içinde durumu yeniden değerlendirecek. 

Yetkililer şu an için vaka sayısında artış beklense de, ciddi bir düşüş yaşandığını göz ardı etmiyor. Vakalardaki düşüşün ise kısmen yeni yıldan sonra getirilen kısıtlamara ve aynı zamanda maske kullanımının uzatılması gibi önlemlere uyulmasına bağlanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...