Dünyanın en zengin 10 kişisi, pandemide servetini ikiye katladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın en zengin 10 kişisi, pandemide servetini ikiye katladı

Oxfam’ın yayımladığı rapora göre, dünya genelinde insaların yüzde 99’unun maaşı pandemi sürecinde azalırken, en zengin 10 kişi ise servetini ikiye katladı.

Eşitsizlik Öldürür (Inequality Kills) başlığıyla yayınladığı açıklamada, örgüt, ‘Ekonomik eşitsizlik, ırksal eşitsizlik, cinsiyetlerarası eşitsizlik ve devletlerarası eşitsizliğin güçlenmesi dünyamızı yok ediyor’ ifadelerine yer verdi.

Milyarderlerin pandeminin başından bu yana kârlarını daha önce hiç olmadığı kadar, 5 milyar dolar civarında arttırdıkları ve toplam rakamın 13,8 trilyar dolara ulaştığı aktarılıyor.

Söz konusu milyarderler arasında, Forbes dergisinin yer verdiğine göre, Tesla’nın başkanı Elon Musk, Amazon’un sahibi Jeff Bezos, LVHM’in sahibi Bernard Arno, Microsoft’un sahibi Bill Gates, Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg, Berkshire Hathaway’in sahibi Warren Buffett ve Oracle’ın sahibi Larry Ellison yer alıyor.

Oxfam ise açıklamasında, ‘Aşırı yoksulluğun önüne ancak ilerici bir vergilendirme ile geçebiliriz’ diyerek, büyük sermaye için daha fazla vergi talep ediyor.

Oxfam, ‘Pandemi sırasında en zengin 10 kişinin elde ettiği gelir üzerinden %99’luk bir acil durum vergisi alınsa, dünya çapında yeterli sayıda aşı üretilmesine, herkese tıbbi ve sosyal bakım sağlanmasına, iklim uyumunun finanse edilmesine ve 80 ülkede cinsiyete dayalı şiddetin azaltılmasına olanak sağlayacaktır’ yorumunda bulunurken, bu gerçekleşse bile söz konusu milyarderlerin pandemi başlangıcından bu yana 8 milyar dolar kârı olacağının altını çiziyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...