Kavala’da 24 sendikacı işten çıkarıldı: Tüm şehir tepki gösterdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kavala’da 24 sendikacı işten çıkarıldı: Tüm şehir tepki gösterdi

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ne bağlı Kavala ilinde Kavala Oil A.Ş. 24 işçisini işten çıkararak büyük tepki topladı.

‘Energean Oil and Gas’ grubuna bağlı şirketin işten çıkardığı 24 kişinin sendikalı oldukları, 7’sinin ise şirketin işçi sendikasının yönetim kurulunu oluşturduğu belirtiliyor.

İşten çıkarma bildirisi dışında kendilerine dava da açan şirket, işçilere karalama ve sabotaj gibi ağır suçlamalar yöneltiyor.

Öte yandan çalışmasını askıya alan 197 işçiye de ihtarname gönderen Energean, işlerinin başına dönmemeleri durumunda kendilerini de aynı sonucun beklediğini kaydediyor.

Karara Kavala Belediye Başkanı Thodoros Muriadis, SYRIZA ve KINAL partileri, PAME ve KKE de tepki gösterirken, şirketi şehre karşı sorumlu olduğu konusunda uyardılar.

Hatırlanacağı üzere iş koşulları ve işten çıkarmaları protesto eden çalışanlarla şirket yönetimi arasında gerginlik yaşanmış, şirketin direktifiyle fabrikaya giren polis kuvvetleri ve işçiler arasında çatışma çıkmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...