Kavala Oil işçileri tepkili: Şirket yönetimine uyarı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kavala Oil işçileri tepkili: Şirket yönetimine uyarı

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin Kavala ilinde faaliyet gösteren Kavala Oil A.Ş.’nin işçileri yayınladıkları ihtarname ile şirket yönetimine tepki gösterdiler.

‘Energean Oil and Gas’ grubuna bağlı şirketin aylardır işten çıkarmak istediği 230 işçiden 11’inin işten çıkmayı kabul ettiği belirtilirken, yerlerine 4 vasıfsız elemanın alındığını bildiren ‘Kavala Oil A.Ş. Çalışanları Birliği’, söz konusu 4 vasıfsız işçinin o pozisyonda çalışmasının kendileri için de, şirket için de diğer çalışanlar için de yüksek iş kazası riski teşkil ettiğini belirtiyor.

Bu sebeple kendileri alanlarında uzlaşana kadar işten çıkarılmayı kabul eden 11 çalışanın en az 6 aylığına sözleşmelerinin uzatılması talep edilirken, aksi durumda olası bir kazada tüm sorumluluğun şirkette olduğu ve kendilerinin her türlü hukuki hakları bildiriliyor.

SYRIZA Kavala Milletvekili Tonia Eleftheriadu da işçilere destek verirken, olası iş kazası riskinin büyüklüğüne dikkat çekti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç ve Kavala'da Konsolosluk Görevlisi Numarasıyla Yaşlıları Kandırdılar

Dedeağaç ve Kavala’da yaşanan konsolosluk dolandırıcılığı vakaları, polis memurlarının titiz çalışmaları sonucu aydınlatıldı. Yaşlı vatandaşların güvenini kazanarak büyük miktarlarda para talep eden dolandırıcılar, hızlı bir operasyonla yakalandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kavala'da Kalorifer Kazanı Patlaması Bir Can Aldı

Kavala’da yaşanan trajik bir yangında, 68 yaşındaki bir adamın hayatını kaybetmesi, bölge sakinlerini yasa boğdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Tarım Aletleri Satıcısı Arkuncidis İş Kazası Sonucu Yaşamını Yitirdi

İskeçe’nin girişinde uzun yıllardır tarım aletleri satan 64 yaşındaki iş insanı Yannis Arkuncidis, iş yerinde meydana gelen talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...