Bitcoin'de yine büyük düşüş: Ayı mı, Boğa mı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bitcoin’de yine büyük düşüş: Ayı mı, Boğa mı?

Kripto para piyasasında “Mega Boğa gelecek” söylentileri yerine “Mega Boğa” geldi söylentileri artarken Bitcoin BTC ilk defa geçen yılki Eylül ayından bu yana ilk kez 40 bin doların altına düşerek yeniden 40 binin üstüne çıktı. BTC şu anda sınırda geziyor.

Riskli yatırım araçlarını tercih eden yatırımcıların umudu yılın ilk haftasında yerini hayal kırıklığına bıraktı. Kripto para piyasalarında düşüş seyri devam ediyor. 1 Ocak 2022’den bu yana yüzde 13’ü aşan gerileme gösteren Bitcoin 40 bin doların altını test etti.

Böylelikle Eylül ayından bu yana Bitcoin’de ilk kez 40 bin doların altı görüldü. Öte yandan Bitcoin’in üç ay önceki zirvesinden bu yanaki düşüşü de yüzde 40’ı aştı.

Piyasada son günlerde kriptoda yine balon tartışmaları gündeme gelmişti. Aralarında Michael Hartnett’in deolduğu BofA stratejistleri, merkez bankası sıkılaştırmalarıyla sadece kripto paralarda değil, paladyum, teknoloji hisseleri ve tarihsel olarak riskli varlıklardaki balonların “eş zamanlı olarak patladığını” belirtti.

Infrastructure Capital Advisors Portföy Yöneticisi Jay Hatfield de düşüş seyrini, “Fed’den gelen likiditedeki azalma, hem öz sermaye risk priminin hem de faiz oranlarının yükselmesine neden olacak ve bu da, para kaybettiren teknoloji hisse senetlerine ve özellikle kripto para birimlerine yapılan momentum odaklı yatırımlar da dahil olmak üzere piyasadaki en riskli varlıkları orantısız bir şekilde etkilemeye devam edecek” şeklinde yorumda bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

En büyük 3. kripto para borsası FTX iflas etti

Kripto para piyasalarında deprem yaratan FTX iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO’su Sam Bankman-Freid istifa ettiğini açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kripto para dolandırıcılığı son 1 yılda 14 milyar dolara ulaştı

Kripto para piyasasında yapılan dolandırıcılıklar geçen sene 2020’ye göre yaklaşık yüzde 80 artarak 14 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştığı belirlendi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'ın en büyük kripto dolandırıcılığı: 500 bin dolar değerinde Bitcoin çaldılar

İngiltere’deki sözde emlak acentesinden emlak satın alma bahanesiyle Yunan şirket sahibinden 445 bin doların üzerinde kripto para çaldılar. Söz konusu vaka Yunanistan’da Bitcoin ile yapılan ilk büyük miktardaki dolandırıcılık oldu.
Devamını oku...