Gıda fiyatlarında son 10 yılın rekoru kırıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gıda fiyatlarında son 10 yılın rekoru kırıldı

2021 yılında gıda fiyatları yüzde 28,1’lik bir sıçrayışla son 10 yılın rekorunu kırarken, on milyonlarca insanın yaşamını daha da zorlaştırdı.

Pandemi, tedarik zincirlerindeki sorunlar, artan enerji fiyatları, tarımsal üretimde olumsuz hava koşulları ve ticaret üzerindeki etkiler gıda fiyatlarını benzeri görülmemiş seviyelere itti.

Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) raporuna göre, tahıllar, şeker, et ve süt ürünleri gibi temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatlar son 30 yılın zirvesine ulaştı.

FAO’nun lideri, ekonomist Abdolreza Abasyan, ‘Normalde yüksek fiyatlar genellikle artan üretime, yüksek girdi maliyetlerine yol açsa da, devam eden küresel salgın ve giderek daha belirsiz hale gelen iklim koşulları, 2022’de bile daha istikrarlı piyasa koşullarına dönülmesi konusunda iyimserliğe yer bırakmıyor’ ifadelerini kullandı.

Bu araştırma öncesinde dünya genelinde her 10 insandan 1’inin açlık sınırında yaşarken, Oxfam’ın raporuna göre bu rakamın geçtiğimiz yıla kıyasla 20 milyon arttığı ve 155 milyon insana ulaştığı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Pahalılıkla Mücadele İçin 4 Yeni Önlem Açıklandı

Yunanistan hükümeti, özellikle temel tüketim ürünlerinde fiyatları düşürmeyi ve hayali indirimlerle mücadeleyi amaçlayan dört yeni önlemi duyurdu.
Devamını oku...