Batı Trakyalı Rahmi Ali’den yeni hikaye kitabı: Bir öğle vakti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı Rahmi Ali’den yeni hikaye kitabı: Bir öğle vakti

Batı Trakya’nın ödüllü edebiyatçısı Rahmi Ali’nin “Bir öğle vakti” adlı yeni hikaye kitabı Türkiye’de okurlarının karşısına çıktı.

Batı Trakyalı edebiyatçı emekli öğretmen Rahmi Ali’nin “Bir öğle vakti” adlı hikaye kitabı Avrasya Yazarlar Birliği çatısı altında bulunan Bengü Yayıncılık tarafından basıldı.

2018 yılında “Türk Dünyası Yılın Edebiyat Adamı” seçilen yazar Rahmi Ali’nin yeni çıkan ve 12. Kitabı olan “Bir öğle vakti”, 21 hikayeden oluşuyor.

Rahmi Ali’nin kitaptaki hikayelerinden bir bölüm:

Hep öyle derdi babam: “Oraları bir başka.” Yeşilliklerden, ağaçlardan, bolluk-bereketten söz ederdi durmadan. İkide bir: “Ah o Serez ovası,” derdi. “Serez ovası, altın yuvası,” derler. Ben onun bu konuşmalarını, doğduğu, yaşadığı yerleri, gençlik günlerini özlediğine verirdim. Baba, baksana burada da az mı güzel yerler var; az mı ormanlar, bereketli ovalar var, deyince o, öyle ama oralar bambaşka yerler, derdi hep. Annem, zavallı, o da belki doğduğu o yerleri özlerdi de bu konuda hiç konuşmazdı; ama çoğu kez radyoda Rumeli türküleri söylenirken gözlerinden yaşlar süzülürdü. Onun bu haline dayanamaz, yanına giderdim. Anne, ne oluyor yine. Aaa, enikonu ağlıyor bu kadın. Bak sen. Ayol, çocukların, torunların hepsi yanında… Çok şükür herhangi bir derdimiz yok. Nedir bu ağlamaların böyle… İyice yanına sokulurdum ya; saçlarımı okşardı aynen küçüklüğümde yaptığı gibi; bilmiyorum, derdi, bu türküleri dinlerken gözlerim doluyor böyle. Nedenini ben de bilmiyorum. Bu türküler ağlatıyor beni… Sonra, Yunanistan’a gitme konusunda özellikle konuşmayan annem bir gün yanıma geldi; bak, oraya gittiğinde, dönüşte bana bir saksı karanfil al, getir, dedi. Drama’dan ayrılırken o “mahşer günü”nde karanfil saksımı hanayın penceresinde bırakmıştım ağlayarak… Zavallı annem! Kendisine sarılıp saatlerce ağladım.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...