Rektör Dimopoulos: Omikron daha çok soğuk algınlığına benzeyen semptomlara neden oluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rektör Dimopoulos: Omikron daha çok soğuk algınlığına benzeyen semptomlara neden oluyor

Atina Üniversitesi rektörü tam aşılılarda koronavirüs hastalığının açıkça daha hafif geçtiğini söyledi. Öte yandan daha fazla bulaşma nedeniyle vakalarda artış öngörülse de hastaneye yatış oranlarında eşit şekilde artış görülmediği belirtiyor.

Atina Üniversitesi Rektörü Doktor Athanasios Dimopoulos, SKAI TV’ye yaptığı açıklamada, Omikron varyantının bulaşmasının çok daha hızlı olduğunu, ancak verilerin tam aşılılarda hastalığın daha hafif atlattıkları şeklinde gösterdiğini söyledi.

Güney Afrika’dan gelen son veriler, vakalarda bir azalma olduğunu gösterirken, Hong Kong’dan yapılan son çalışmalar, Omikron suşusunun üst solunum yolu hücrelerine girme olasılığının daha yüksek olduğunu ve akciğer hücrelerine girme olasılığının ise daha düşük olduğunu gösteriyor.

Rektör Dimopoulos, verilere göre Omikron’un daha çok soğuk algınlığına neden olduğunu ve bunun da çok fazla pnömoniye neden olmadığı anlamına geldiğini belirtirken Omikron enfeksiyonunun semptomlarının, soğuk algınlığı semptomları ile hemen hemen aynı olduğunu söyledi.,

Önümüzdeki günlerde vakalarda artış göreceğimizi ancak hastaneye yatışların vaka sayısıyla orantılı olarak artmayacağını vurgulayan Dimopoulos, “dolayısıyla daha hafif bir virüsle karşı karşıyayız” dedi.

‘Aşılama oranı artarsa ​​pandemi yok olur’

Pandeminin sonunun ne zaman geleceği hakkında ise rektör Dimopoulos şunları söyledi:

“Omikron dünya çapında hakim olursa ve düşük oranlı ülkelerde aşı kapsamı artarsa, pandemi yavaş yavaş ortadan kalkacak ve grip gibi endemik yönetilebilir bir hastalığa geçeceğiz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eris varyantı ve 15 Ağustos tatili hastaneye yatış sayısını iki katına çıkardı: Uzmanlar ne diyor?

Yunanistan’da koronavirüsün Omikron alt varyantı olan “Eris” vakaları ve bu nedenle hastaneye yatış sayıları artmaya devam ediyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Omikron aşıları Yunanistan’a geldi: Ne zaman vurduracağız?

Omikron varyantına karşı da koruyan güncellenmiş koronavirüs aşıları Yunanistan’a gelmiş bulunuyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

EODY Başkanı Zautis: Ölümler azalacak, Omikron ağır duruma son verecek

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) Başkanı Theoklis Zautis, koronavirüs pandemisinde yeni bir aşamaya geçtiğimizi söyledi.
Devamını oku...