Sertifika almak için bilerek korona kaptı, annesi koronadan öldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sertifika almak için bilerek korona kaptı, annesi koronadan öldü

Yunanistan’ın Selanik şehrinde koronavirüs geçirdiğine dair sertifika almak için bilerek virüs kapan bir aşı karşıtı, virüsü annesine de bulaştırdı ve kadın hayatını yitirdi.

Yakın aile çevresinden insanların şikayetlerine göre, aşı karşıtının, kapalı mekanlara girebilmek için bilerek kendisine virüs bulaştırdığı belirtilirken, ancak virüsün yarı-aşılı (tek doz) olan annesine de sıçradığı ve kadının yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Aşı karşıtı oğlunun ve çevresindekilerin ‘Bu virüs değil basit bir grip’ gibi sözlerinden etkilenen yaşlı kadının aşılanma konusunda geciktiği, 60 yaş üzerindekilere aşı zorunluluğu getirilince ilk dozla aşılandığı bildiriliyor.

Aşı karşıtı adamın tedavi sürecinde yine aşı karşıtı Voloslu bir doktordan tavsiyeler aldığı, doktorun kendisine ‘Virüsü aşılılar yayıyor, aşısızlar virüs bulaştırmıyor’ şekinde şeyler söylediği de iddia ediliyor.

Söz konusu doktorun, aşı karşıtı adama yanlarında oksijen ölçer bulundurmalarını, annesinin oksijeni 90’ın altına düşmeden hastaneye gitmemelerini tavsiye ettiği belirtilirken, kadının oksijeninin 75’e düştüğünde hastaneye kaldırıldığı vurgulanıyor.

Kadına akut pnömoni teşhisi konulurken, birkaç gün içerisinde yaşamını yitirdiği, oğlunun ise ciğerlerinde ciddi sorun nedeniyle tedavi altında olduğu ve kendisine sürekli oksijen verildiği ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...