Eski Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias hayata veda etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eski Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias hayata veda etti

Yunanistan’ın eski Cumhurbaşkanı Karolos Papulias 26 Aralık Pazar sabahı 92 yaşında vefat etti.

1929’da Yanya’nın Molivdoskepastos köyünde doğan Karolos Papulias Korgeneral Grigorios Papoulias’ın oğluydu. Atina Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini Milano Üniversitesi’nde (Uluslararası Kamu Hukuku ve Uluslararası İlişkiler) tamamlamış ve ardından doktorasını Köln Üniversitesi’nden (Uluslararası Özel Hukuk) almıştır. Doktora tezini “Yunan ve Alman yasalarına göre eyaletin kazanılması ve kaybedilmesi konusunda yaptı.

1974 yılında PASOK’a katıldı ve 26 yıl boyunca sürekli olarak Yanya milletvekili seçildi (1977-2004). İlk hükümet görevine, Andreas Papandreu dönemi Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı ve 1984 yılına kadar bu görevi sürdürdü ve daha sonra Dışişleri Bakan Vekilliğine terfi etti. 1985-1989 döneminde Dışişleri Bakanı, 1989-1990 yılları arasında geçici Zolota hükümetinde Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1993’te Dışişleri Bakanı görevine geri döndü, 1996’ya kadar göreevde kaldı. Son olarak, Ulusal Savunma ve Dış İlişkiler Parlamento Komitesi başkanıydı.

12 Aralık 2004’te Başbakan Kostas Karamanlis tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına aday gösterildi. PASOK da önerinin lehinde konuştu. 8 Şubat 2005’te Parlamento’da yapılan ilk oylamada, Karolos Papuliyas 279 oyla ilk turda Yunnaistan Cumhurbaşkanı seçildi. 3 Şubat 2010’da Karolos Papoulias, toplam 298 seçmen arasından 266 oyla Yunanistan cumhurbaşkanı olarak yeniden seçildi. PASOK, ND ve LAOS Parlamento Grupları lehte oy kullandı. Sonuç olarak, ikinci dönem için yeniden seçilen üçüncü Cumhurbaşkanı oldu. Maria Panou ile evli ve üç kızı olan Karolos Papulias 26 Aralık Pazar 2021 günü 92 yaşında vefat etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...