Yunanistan’da açık alanlar için maske geri mi dönüyor? Yeni yasaklar neler? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da açık alanlar için maske geri mi dönüyor? Yeni yasaklar neler?

Omikron varyantının hızlı yayılmasından endişe eden uzmanlar heyeti, Yunanistan genelinde tüm açık alanlarda Noel ve yılbaşı etkinliklerinin askıya alınmasını ve ayrıca her yerde maske takılmasını önerdi.

Omikron mutasyonunu durdurmak için uzmanlar heyeti tarafından önerilen ek önlemler Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris’in masasında duruyor. Bakanın 23 Aralık Perşembe günü son kararını açıklaması bekleniyor.

Uzmanlar iç ve dış mekanlarda yüksek koruma maskesi veya çift maske kullanımını zorunlu kılınmasını önermiş durumda. Ayrıca şenlik etkinliklerinin açık kamusal alanlarda derhal askıya alınmasını öneriyorlar. 

Öneriler arasında KN95 maskesi zorunluluğu da bulunuyor. Özellikle her yerde zorunlu maske kullanımını tavsiye edilirken, kapalı alanlarda, toplu taşımada ve kalabalıkların olduğu açık alanlarda teklif, artırılmış koruma sağlayan ΚΝ95 veya çift maske kullanımı isteniyor. 

Seyahatlerle ilgili olarak ise komite, Yunanistan’a girişlerde negatif PCR testine ek olarak, ziyaretçilerin varışlarından sonraki ikinci ve dördüncü günlerde rapid testten geçmelerini tavsiye ediyor. Yurtdışı önlemlerin Omikron varyantını taşıyan şüpheli vakaların zamanında tespit edilmesini amaçladığı belirtiliyor.

Hükümetin komisyonun söz konusu tekliflerine ilişkin kararını ise 23 Aralık Perşembe sabahı Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığında yapılacak toplantıda vermesi ve ardından Sağlık Bakanı Thanos Plevris tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...