PASOK KİNAL'ın yeni lideri Andrulakis oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK KİNAL’ın yeni lideri Andrulakis oldu

KİNAL PASOK Partisi genel başkanlık seçiminin ikinci turu 12 Aralık Pazar günü tamamlandı. Seçimleri kazanan Nikos Andrulakis PASOK’un yeni genel başkanı oldu.

200 bin seçmenin oy kullandığı PASOK KİNAL seçimlerinin ikinci turunda Yorgo Papandreu ile yarışan Nikos Andrulalakis yüzde 68,42 oy oranıyla açık ara partinin yeni genel başkanı seçildi.

Yorgo Papandreu ise oyların yüzde 31,58’ini toplayabildi. PASOK genel başkan seçimi ikinci turuna katılım ise 206.196’ya ulaştı.

Seçim sonucunun belli olmasının ardından Yorgo Papandreu Nikos Androulakis ile telefonla temasa geçti ve seçim zaferinden dolayı kendisini tebrik etti.

Androulakis ve Papandreu’nun partinin ilerlemesi ve siyaset sahnesinde lider bir rol oynamayabilmesi için büyümesi gerektiği konusunda duygularını paylaştılar.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta pazar günü yapılan ilk turda Andrulakis %37,89 ve Papandreu ise %27,52 oy almışlardı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran'dan Yeni Yıl Kutlama Mesajı

İskeçe İli PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında barış, umut ve birlik vurgusu yapan Baran, 2024 yılının herkese sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Muhalefet Partileri Erdoğan'ın ziyaretini nasıl gördü?

Yunanistan’da muhalefet partileri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdiği Atina ziyareti hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Androulakis: 'Hedefimiz SYRIZA'yı Geçmek Değil, Yeni Demokrasi'yi Yenmek'

PASOK Partisi Genel Başkanı Nikos Andrulakis, partinin Merkez Siyasi Komitesi’nde yaptığı konuşmada, partinin temel amacının SYRIZA’yı geçmek değil, Yeni Demokrasi’yi yenmek olduğunu vurguladı.
Devamını oku...