Papa, Yunanistan ve Kıbrıs'tan 50'şer göçmen götürecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Papa, Yunanistan ve Kıbrıs’tan 50’şer göçmen götürecek

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis.

Kıbrıs ve Yunanistan ziyaretine başlayan Papa Francis, iki ülkeden 50’şer göçmeni Noel’den sonra Vatikan’a götürecek.

Kıbrıs’ta hükümet sözcüsü Marios Pelekanos, Vatikan’ın adadan Roma’ya 50 göçmeni yeniden yerleştirme niyetini ifade ettiğini belirtmişti.

Kıbrıs ziyaretinin hemen ardından Yunanistan’a geçecek olan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franci, Lesvos (Midilli) adasındaki göçmen kamplarında tutulan 50 mülteciyi İtalya’ya götürecek.

4 Aralık Cumartesi günü Yunanistan’ı ziyaret edecek olan Francis, ziyaret öncesi yayınladığı bir video mesajında, “Zor yolculuklardan geçerek Avrupa’ya ulaşan göçmenlere odaklanmanın vakti geldi” diye konuştu.

Francis, mülteci akını ile karşı karşıya kalan Yunanistan’dan 50 kişinin en kısa zamanda İtalya’ya getirileceğini ve onlara iltica hakkı sağlanacağını belirtti.

Savaştan ve yoksulluktan kaçan, Yunanistan’a veya başka ülkelere giderek düşmanca tavırlarla karşılaşan göçmenler için üzüldüğünü ifade eden Papa, “Bazı insanlar yolculuklarını tamamlayamadan hayata veda etti. Binlerce göçmen denizde boğuldu. Bugün Akdeniz büyük bir mezarlığa dönüştü” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Papa Francis, 2016 yılında da Lesvos adasını ziyaret etmiş ve Lesvos göçmen kamplarında kalan 12 Suriyeli Müslümanı Vatikan’a götürmüştü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...