Papa bugün Kıbrıs’ta, cumartesi Yunanistan'da - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Papa bugün Kıbrıs’ta, cumartesi Yunanistan’da

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis’in, 2-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği Kıbrıs ve Yunanistan ziyaretleri bugün başladı.

Roma Katolik Kilisesi’nin başını taşıyan uçağın bugün öğleden sonra saat 15.00’te Kıbrıs’a ulaşarak Larnaka Uluslararası Havalimanı’na inmesi bekleniyor. 

Kıbrıs’taki katoliklerle ve diğer temsilcilerle bir araya gelecek olan Papa saat 17.15’te onuruna Lefkoşa Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenecek karşılama törenine iştirak edecek ve görüşmelerin akabinde bir konuşma yapacak.

Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre, Papa 2-4 Aralık tarihlerinde Lefkoşa’da olacak. 4-6 Kasım tarihlerinde Yunanistan’a geçecek olan Papa, Atina ve Midilli (Lesvos) adalarını ziyaret edecek.

Arjantinli Papa Francis, Yunanistan’a Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun davetlisi olarak gelecek ve ziyareti kapsamında Lesvos adasındaki mülteci kamplarını ziyaret ederek göç, mülteci akını, kaçak insan ticaret ve insan hakları konularına vurgu yapması planlanıyor. 

85 yaşındaki Papa Francis’in Kıbrıs ziyareti 2013’te seçilmesinden bu yana yurtdışındaki 35’inci yurtdışı ziyareti oluyor.

Öte yandan yüzlerce katolik Hristiyanın, Lefkoşa’daki Kutsal Haç Katolik Kilisesi’nde Papa’nın önderlik edeceği ekümenik duaya katılmak üzere Kıbrıs’a seyahat etmesi bekleniyor.

Papa’nın Kıbrıs ve Yunanistan ziyaretleri ikinci ziyareti oluyor. Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco 2016 senesinde, İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos ve Yunan Başepiskoposu İeronimos ile birlikte mültecilerle dayanışma sergilemek amacıyla  göç krizinin sembollerinden biri haline dönen Lesvos adasına gelmişti. Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Lesvos göçmen kamplarında kalan 12 Suriyeli Müslümanı Roma’ya yanında Roma’ya götürmüştü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...