Papandreu: Yoksa şu anda Türkiye’den daha kötü durumda olurduk - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Papandreu: Yoksa şu anda Türkiye’den daha kötü durumda olurduk

KINAL partisi genel başkan adayı ve eski Başbakan Yorgo Papandreu, başbakanlığı döneminde yaptıkları ve gelecekteki projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

KINAL başkanlık seçimlerinde asıl sorunun kimin yeniden partiyi büyütebileceği, kimin insanların geri dönmesi için ilham verebileceği, kimin pandemi döneminde ilericiliğin ne olduğuna dair önemli fikirler üretebileceği olduğunu belirten Papandreu, kendisinin bu konuda güçlü bir ses olabileceğine inandığını söyledi.

KINAL’ın yeniden iktidar olması gerektiğini belirten eski Başbakan’ın, ‘İsterse başbakan sosyalist alandan başka biri olsun’ ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Papandreu, kendi hükümetinden sonra Papadimos önderliğinde kurulan PASOK-ND koalisyonunun iyi bir işbirliği olduğunu, ancak o dönemki ND lideri Antonis Samaras’ın bu hükümeti yıktığını, eğer yıkmasa ülkenin daha o zaman memorandumlardan çıkacağını iddia etti.

Kendi iktidarı döneminde Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’nin Yunanistan’ı evro para biriminden çıkarmaya çalıştığını, eğer bu emelini gerçekleştirse, bugün Yunanistan’ın Türkiye’den daha kötü durumda olacağını öne süren Papandreu, ‘Bugün Türk Lirası’nın durumunu görüyorsunuz. Eğer evrodan çıksak daha kötü olurduk. Türkiye üretimi de olan bir ülke. Biz daha çok ithalata bağlıyız. Afrika ülkeleri gibi insani yardıma muhtaç kalacaktık’ ifadelerini kullandı.

ND ve SYRIZA’nın o dönem tüm suçu PASOK’a yıkmaya çalıştığını, oysa halkın gerçeği gördüğünü söyleyen Papandreu, ülkeyi memorandumlara ND’nın soktuğunu, kendisinin sadece kredi aldığını söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...