Otoban gişesi hem Mesti’ye hem Kipi’ye yapılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Otoban gişesi hem Mesti’ye hem Kipi’ye yapılacak

Otoban gişesi hem Mesti’ye hem Kipi’ye yapılacak

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclisi Pazartesi yaptığı özel toplantıda bölgeye inşa edilecek otoban gişeleri konusunu görüştü.

Toplantıda Eyalet Başkanı Hristos Metios’un önerisiyle kısa bir süre önce otoban gişeleri için hazırlanan bildirinin son gelişmeler doğrultusunda güncellenmesi, Ulaştırma Bakanı Hristos Spirtzis’e gönderilmesi, Bakanın bölgeye davet edilerek yerel kurumların görüşlerini yerinde dinlemesi ve görüşlerin dikkate alınmaması durumunda eylemlerin arttırılması kararı alındı.

Toplantıya eyalet meclis üyelerinin yanı sıra, bölge milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

Egnatia Otobanı A.Ş. Müdürü Pashalis Tsoukalas ise toplantıda yaptığı konuşma Mesti’ye (Kösemescit) otoban inşasının 2014 yılında alınan ortak bakanlık kararında öngörüldüğü ve gişenin Eylül ayına kadar tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Gişelerden elde edilen gelirlerin ise yolun yapımı için Pireos bankasından çekilen krediye ödendiğini kaydetti.

Tsukalas Kavala bölgesine bir otoban gişesi inşasının daha düşünüldüğünü ifade ederken, Ulaştırma Bakanlığının Evros’ta Yunanistan ile Türkiye sınırında bulunan Kipi sınır kapısı başta olmak üzere bütün sınır kapılarına otoban gişesi inşa etmeyi planladığını kaydetti. Kipi’ye otoban inşası önerisi ise, bölge kurumları tarafından gişenin Mesti yerine Kipi’ye inşa edilmesinin teklif edilmesiyle gündeme gelmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et