Και στη Μέστη και στους Κήπους θα γίνουν διόδια - Azınlıkça
Ειδήσεις

Και στη Μέστη και στους Κήπους θα γίνουν διόδια

Και στη Μέστη και στους Κήπους θα γίνουν διόδια

Η απόφαση, την οποία πρότεινε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, να επικαιροποιηθεί το ψήφισμά που είχε εκδώσει πρόσφατα για τα διόδια, δεδομένων και των τελευταίων εξελίξεων, το οποίο θα σταλεί στον υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, καλώντας τον να επισκεφτεί την περιφέρεια ΑΜΘ για να ακούσει από πρώτο χέρι τις απόψεις των τοπικών φορέων, και αν δεν εισακουστεί να αποφασίσει για περεταίρω κινητοποιήσεις, λήφθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου.

Στην συνεδρίαση, πέρα των μελών του Περιφερειακού, συμμετείχαν και βουλευτές, δήμαρχοι και φορείς από την περιφέρεια.

Στην συνεδρίαση παρέστη ο διευθυντής της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην Κομοτηνή κ. Πασχάλης Τσουκαλάς, ο οποίος υπενθύμισε ότι η κατασκευή του σταθμού στη Μέστη προβλέπεται από ΚΥΑ του 2014, και πως αναμένεται να αποπερατωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Βέβαια η λειτουργία του θα πρέπει να γίνει βάσει νέας υπουργικής απόφασης, ενώ τα έσοδα των διοδίων της Εγνατίας πηγαίνουν προς αποπληρωμή δανείου που συνήφθηκε με την τράπεζα Πειραιώς για την ολοκλήρωση της Οδού, δάνειο το οποίο σύντομα αποπληρώνεται.

Πάντως ο κ. Τσουκαλάς μίλησε και για την πρόθεση να δημιουργηθεί ακόμη ένας σταθμός στην περιοχή της Καβάλας, αν και βρίσκεται ακόμα στο μελετητικό στάδιο, ενώ πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών είναι η κατασκευή διοδίων σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς με πρώτο τον σταθμό των Κήπων, που αποτελούσε την αντιπρόταση των φορέων της περιοχής στο σταθμό της Μέστης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.