Erdoğan: Yunanistan'ın kendisi ABD'nin bir üssü durumuna gelmiştir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdoğan: Yunanistan’ın kendisi ABD’nin bir üssü durumuna gelmiştir

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Miçotakis’in mülteci akınları ile ilgili sözleri ve ABD’nin Yunanistan’da yeni üsler kurması konusunda yeni açıklamalarda bulundu.

Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söyleyen Miçotakis’e yüklenen Erdoğan, “Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür” ifadelerini kullandı.

Şu anda Türkiye’de toplam 5 milyon mülteciye ev sahipliği yapıldığını belirten Erdoğan, “Bunun 4 milyona yakını sadece Suriyeli. 5 milyona yakın mülteciyi ülkesinde ağırlayan bir ülkeye mülteci sorunu Türkiye’den kaynaklanıyor demek nankörlüktür. Kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem. Hepsinden öte Ege’de, Akdeniz’de mültecilerin botlarını şişleyerek onları ölüme mahkum eden Yunanistan’dır. Çocuk çocuk demeden o botları şişleyerek, bazen kıyı emniyeti ile o botları batırarak onları ölüme mahkum eden yine Yunanistan’dır. Miçotakis ve avanesi yalanla gün geçiriyorlar, dürüst davranmıyorlar. Elimizde bütün video kayıtları var.” dedi.

YUNANİSTAN ABD’NİN ÜSSÜ OLDU

ABD’nin Dedeağaç’a kuracağı yeni askeri üs konusunda da yeni açıklamalarda bulunan türk Cumurbaşkanı şu ifadelere yer verdi:

“Sadece Dedeağaç bir üst değil. Yunanistan’ın kendisi ABD’nin bir üssü durumuna gelmiştir. Şu anda Yunanistan içindeki ABD üslerinin sayısını ben saya saya bitiremedim. Hepsini bir araya toparladığımız zaman ortaya öyle bir tablo çıkıyor ki Yunanistan’ın kendisi adeta ABD’nin üssü gibi. Sorduğumuzda kaçamak cevaplar veriyorlar dürüst davranmıyorlar. Kendilerine seçtikleri komşu yanlış komşu. Yunanistan ile tutundukları bu tavır doğru değil. Biz, ABD ve Yunanistan NATO üyesi. NATO üyesi olarak biz niye birbirimize düşüyoruz. NATO içerisinde asker ve mali destek olarak Türkiye ABD’den sonra ilk 7 sırada olan ülkedir. Yunanistan çok gerilerde. Biz kendimize inanıyoruz, güveniyor. Bu bölgenin sigortasıyız.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...