Gergin anlar: Mültecilerin geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gergin anlar: Mültecilerin geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?

Yunanistan’ı ziyaret eden Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın açıklaması sırasında Başbakan Kiryakos Miçotakis gergin anlar yaşadı.

Canlı yayınlanan ortak basın toplantısında söz alan Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, Başbakan Miçotakis’i yalancılıkla ve Yunanistan’ı da mültecileri barbarca geri itmekle suçladı.

Beugel, Miçotakis’e, “Mültecilerin geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Ortak basın toplantısında soru sormak isteyen Hollandalı gazetesi Beugel sözlerini şöyle sürdürdü:

”Sığınmacıların geri itilmesi, Yunanistan’daki mültecilerle ilgili yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız? Lütfen ne benim, ne de dünyadaki tüm basın mensuplarının zekasını aşağılamayın. Reddetmeye ve yalan söylemeye devam ediyorsunuz. Bu narsist bir istismardır. Neden dürüst davranmıyorsunuz? Neden ‘Brüksel bizi yalnız bıraktı, 6 yıl bekledik, kimse bir şey yapmadı. Bunları başka ülkelere yerleştirmeliyiz, bunları yapmıyorlar ve evet acımasızca, barbarca geri itiyoruz.’ demiyorsunuz? Neden Brüksel’in kapısını çalmayı bıraktınız?”

Gazetecinin üslubundan ve sorusundan rahatsız olduğu görülen Başbakan Kiryakos Miçotakis, “Sizin Hollanda’da siyasetçilere direkt sorular sorma kültürünüz olduğunu anlıyorum. Ancak bu ofiste beni ve Yunan halkını, maddi gerçeklerle desteklenmeyen ifadelerle ve suçlamalarla aşağılamanızı kabul edemem” dedi.

Yunanistan’ın, denizde binlerce sığınmacının hayatını kurtardığını öne süren Miçotakis, “Yunanistan’ı suçlamak yerine göçmen sorununu sistematik olarak araç haline getiren, güvenli bir ülkeden insanları çaresiz bir konuma zorlayanları suçlamalısınız. Size hatırlatmak isterim ki Türkiye’dekiler hayati tehlike altında değildir. Bizi değil, başkalarını suçlamalısınız.” ifadelerini kulandı.

Beugel’e “Bizim Samos’taki kampımızı ziyaret ettiniz mi?” diye soran Miçotakis, Hollandalı gazetecinin, “Evet” yanıtına karşı ses tonunu yükselterek, “Hayır, gitmediniz. Bakın, bu binaya gelip bana hakaret etmeyeceksiniz. Net miyim? Şu an cevap veriyorum ve sözümü kesmeyeceksiniz.” dedi.

Miçotakis, “Samos’ta şu anda AB fonlarıyla mükemmel koşullara sahip, oyun alanları bile olan kusursuz bir kamp olduğunu belirtmek isterim. Bu bizim politikamız, onu destekliyoruz ve hiçbir hakareti kabul etmeyeceğiz” dedi.

Holandalı gazeteci Beugel’in Yunan yargısına intikal etmiş ve 23 yaşındaki Afgan bir göçmenin Yunanistan’da yasa dışı ikamet etmesini kolaylaştırmak iddiasıyla bir kovuşturması bulunuyordu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...