Yorgo Papandreu yine para var dedi: Israr ediyorum, para var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yorgo Papandreu yine para var dedi: Israr ediyorum, para var

Yunanistan’da 2009 yılındaki seçimler öncesi Yunancada “para var” anlamına gelen meşhur “lefta iparhun” vaadi için büyük tepki toplayan Yorgo Papandreu yine aynı sözleri tekrarladı.

KİNAL/PASOK Patisi Genel Başkan adayı Yorgo Papandreu, büyük eleştirilere 2009’da maruz kaldığı “Para var” sözlerini tekrarladı.

Eski Başbakan  Yorgo Papandreu verdiği röportajda, başbakanlığı ve parti başkanlığını kaybettiği dönemde kullandığı “para var” ifadesine atıfta bulunmadan edemedi. Papandreu bu sefer “bugün de para var” dedi.

Eski başbakan, “Ülkeyi toparlarsak, bürokrasiye vurursak, yolsuzluğu engellersek para var. 2009’da dedim ki, paranın kara deliğe düştüğü ülkemizde çıkarlar var, yerleşik, kötü, anti-demokratik ve anlaşılmaz işlevler var.” ifadelerini kullandı.

Hatrılanacağı üzere emekli deniz binbaşı Panayotis Stamatis, sabık başbakan Yorgo Papandreu’ya, para var sözlerini kullanarak “hiçbir zaman gerçekleştirmediği seçim vaatleri nedeniyle yol açtığı manevi zarardan dolayı” 2017 senesinde 260.000 evro tazminat davası açmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...