Miçotakis: Fransa ve ABD ile ittifaklarımızı kurduk, güvendeyiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Fransa ve ABD ile ittifaklarımızı kurduk, güvendeyiz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD ve Fransa ile imzaladığı askeri savunma anlaşmalarını kastederek “İttifaklarımızı kurduğumuzu düşünüyorum… Güvendeyiz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Yabancı Yatırım Girişimi etkinliğine katıldı. Miçotakis orada yaptığı açıklamada, Türkiye’yi deniz yetki alanları uyuşmazlığındaki “agresif duruşu” olduğunu öne sürdü.

Yunanistan’ın geçtiğimiz haftalarda ABD ve Fransa ile imzaladığı savunma anlaşmalarını hatırlatan Miçotakis, “Biz güvendeyiz. Jeopolitik bir tehdit olduğunu düşünmüyorum” ifadesini kullandı. Yunan Başbakan, “Ve günün sonunda Türkiye’nin de Doğu Akdeniz’deki bu agresif duruşunun bir sonuç getirmeyeceğini fark edeceğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

“İttifiklarımızı kurduğumuzu düşünüyorum. Çizgilerimizi çok net şekilde çizdik” açıklamasında bulunan Miçotakis, “Türkiye’nin bir noktada deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusundaki temel sorunun çözümü için Yunanistan’la yapıcı şekilde çalışacağını umuyorum” dedi. Mitsotakis, “Biz her zaman diyaloğa açığız ancak ne sindirileceğiz ne de egemenlik haklarımızın tehlikeye atılmasını kabul edeceğiz” diye konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...