Rus turistler bu yaz neden Yunanistan’a sırt çevirdi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rus turistler bu yaz neden Yunanistan’a sırt çevirdi?

Yunanistan’a gelen Rus turist sayısında bu yıl, 2019’a kıyasla, yüzde 83’lük bir gerileme yaşanırken, bunun başlıca sebebini ise pandemi ve siyasi meseleler oluşturdu.

2019 yazında Yunanistan’a 610 bin Rus turist gelirken, bu yıl bu rakama 100 bine dahi ulaşmadı.

Her ne kadar Turizm Bakanı Haris Theoharis, ilkbaharda, Moskova dönüşü bu yıl 500 bin civarı Rus turist beklendiğini ve Sputnik aşısıyla aşılanmış Rus vatandaşlarının da kabul edileceğini söylese de, 30 Haziran sonrası aşılı olsun olmasın, Rus turistlerden rapid veya PCR testi istenmeye başlanmıştı.

Bir diğer problemi ise vizelerin gecikmesi ve çocuklara farklı vize uygulaması teşkil etti.

Yaşanan bu sıkıntılar sonrasında Rus tatilcilerin Türkiye ve Kıbrıs’ı tercih ettiği kaydedilirken, özellikle Antalya’nın Rus turistler için en önemli tatil adresi olduğu vurgulandı.

Bunların ötesinde, Rus tatilcilerin Yunanistan’a sırt çevirmesinin başlıca sebeplerden birinin ise Rus tatilcilerin, Avrupa Birliği’nin Sputnik aşısına karşı ırkçı yaklaşımını protesto etmek amaçlı oluğu ekleniyor.

Yunanistan’ın önümüzdeki yıl Rus turistleri yeniden ülkeye çekip çekemeyeceği ise turizm sektöründe tartışma konusu olmaya devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...