Yeni gelişme: Papandreu KINAL liderliğine aday olacak mı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni gelişme: Papandreu KINAL liderliğine aday olacak mı?

Yunanistan’da muhalefetteki KINAL partisinde başkanlık seçimi yaklaşırken, adaylar arasında da rekabet kızışıyor.

KINAL lideri Fofi Gennimata’nın sağlık sorunları nedeniyle adaylığını çekmesini sonrası, partide aday enflasyonu yaşanmış, ortaya 6 aday çıkmasının ardından eski başbakan Yorgos Papandreu, diğer adayların geri çekilmesi halinde başkan adayı olabileceğini duyurmuştu.

Bunun üzerine dengeler değişirken, başkan adayları arasından Andreas Loverdos, Nikos Andrulakis ve Pavlos Hristidis kesinlikle geri adım atmayacaklarını duyurmuş, Vasilis Kengeroğlu ise geri çekilebileceğini bildirmişti.

Papandreu’nun aday olup olmayacağı tartışmaları sürerken, eski başbakanın yakın çalışma arkadaşları, kendilerine adaylık için gerekli imzaların toplanması için Papandreu tarafından bir direktif gelmediğini kaydediyorlar.

Papandreu’nun bir görüşme için İstanbul’da bulunduğu, aday olup olmayacağına döndüğünde karar vereceği bildirilirken, adaylık için gerekli imza konusunda 45 Merkez Komite üyesinden imza alacağı, 5000 imza için tabana inmeyeceği kaydediliyor.

Aday olması durumunda favori pozisyonundaki adayın Yorgos Papandreu olmasına kesin gözüyle bakılırken, gerek iktidardaki ND, gerekse anamuhalefetteki SYRIZA partisinde de gözlerini bu seçime diktikleri ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...