Sisi Atina'da: Miçotakis, Türkiye'yi şikayet etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sisi Atina’da: Miçotakis, Türkiye’yi şikayet etti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi Atina’ya geldi. Havaalanında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias tarafından karşılanan Sisi, Başbakanlık Konutu’na geçti.

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Atina’ya resmi ziyaret düzenleyen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’yi Başbakanlık Konutu’nda kapıda karşıladı. Sisi, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs devlet liderleri arasında yapılacak üçlü zirve toplantısı için Atina’da bulunuyor.

Mısır Cumhurbaşkanı bugün Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile de görüşecek. Sisi onuruna yemek verilecek.

Öte yandan Yunan Başbakan Miçotakis, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah al-Sisi ile yaptığı görüşmede “Türk provokasyonlarını” gündeme getirdi. 

Miçotakis, Türkiye’nin bölgede “istikrar bozucu bir role” sahip olduğunu söylerken, iki lider Yunanistan ve Mısır arasındaki işbirliğinin özellikle enerji ve savunma alanlarında daha da derinleştirilmesini ele aldı.

Yunanistan – Kıbrıs – Mısır arasında 9’uncu Üçlü Liderler Zirvesi Atina’da gerçekleştirilecek.Yunanistan, özellikle Mısır’ın AB ile olan ilişkilerinin geliştirilmesinde kilit rol oynamak istiyor.

Yunan medyası Kiryakos Miçotakis’in, Mısır cumhurbaşkanına, “Türkiye’nin son provokatif hamleleri hakkında bilgi verdiğini ve daha geniş bölgedeki istikrarı bozucu rolünü aktardığını” yazdı. Miçotakis’in Yunanistan’ın uluslararası meşruiyetine, egemenliğine ve egemenlik haklarına saygı gösterilmesi ve provokatif eylemlerden kaçınılması şartıyla Türkiye ile diyalog ve yakınlaşmaya hazır olduğunu yinelediği belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...