Kara’ya olumsuz cevap: Azınlık Okulları Encümenler Birliği’ni muhatap almadılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kara’ya olumsuz cevap: Azınlık Okulları Encümenler Birliği’ni muhatap almadılar

Batı Trakya’da azınlık okullarında uygulamaya konan cuma namazlarına öğrencilerin ve öğretmenlerin gitmesinin zorlaştırılması konusundaki yeni kararla ilgili gerginlik sürüyor.

Cuma namazı kılınmasını izne bağlayan yeni düzenleme konusunda Azınlık Eğitimi Koordinatörü Vasilis Simeonidis ile görüşme talep eden Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı avukat Ahmet Kara’ya olumsuz cevap geldi. Simeonidis görüşme talebini reddetti, Kara cevaba tepki gösterdi.

Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Avukat Ahmet Kara, Gümülcine merkezli Joy FM’de Cengiz Bodur’un programında azınlık okullarındaki sorunlara değindi. 

Azınlık okullarında encümen heyetlerinin, devletin Azınlık Okulları Danışmanı olarak atadığı Mehmet Derdiman’ın ifadesiyle, “okulların patronu” olduğunu ve çocuklarını okuttukları okullarda elbette velilerin de söz hakkı bulunduğunu söyledi.

Görüşme talebine Azınlık Eğitimi Koordinatörü Vasilis Simeonidis’in cevap olarak, “Encümenler Birliği olarak sizinle bu konuyla görüşmeme gerek yok. Çünkü sizinle alakalı bir konu değil bu” dediğini açıklayan Ahmet Kara olumsuz tutuma tepki gösterdi.

Azınlık okullarındaki sorunların elbette okullardaki encümenler ile görüşerek çözmenin mümkün olduğunu belirten Kara, kendilerini cuma namazı sorununda muhatap almayan Koordinatör Simeonidis’in tutumunun doğru olmadığını vurguladı.

Encümenler Birliği Başkanı Kara, idarenin görüşme taleplerin kabul etmemiş olsa da önümüzdeki hafta Salı günü Bölge Eğitim Müdürlüğü’nde olacaklarını ve sorunu görüşmek isteyeceklerini belirtti.

Hatırlanacağı üzere, Yunanistan Eğitim Bakanlığı bu sene aldığı kararla Batı Trakya’daki azınlık okullarında cuma namazı nedeniyle eğitim iki saat erken bitirilmesini iptal etmişti.

Yeni kararla cuma namazına gitmek isteyen her öğrenci ve öğretmen her hafta için ayrı ayrı izin talebinde bulunmaları gerekiyor. Ayrıca namaza gitmek isteyen öğrencileri okuldan velileri alarak cuma namazına götürecek ve cuma namazı sonrası okula geri getirecek. Öğretmenler de bölge eğitim müdürlüğüne her hafta dilekçe sunarak Ece verilecek olumlu cevap sonrası cuma namazına gidip tekrar okula dönecekler.

Azınlık kuruluşları Yönetimin aldığı yeni kararın azınlığa tanınmış hak ve hukuku ihlal ettiği ve azınlık eğitimin özerkliğine müdahale olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Azınlık Okullarında Encümen Heyeti Seçimleri Tamamlandı

Batı Trakya bölgesinde azınlığa ait eğitim kurumlarında encümen heyeti seçimleri süreci tamamlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Meclis'te Azınlık Eğitimi Sorununu Gündeme Taşıdı

Yunanistan Parlamentosu’nda gerçekleştirilen 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında İskeçe PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, azınlık…
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Camilerinde Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Batı Trakya genelindeki camilerde kılınacak cuma namazının ardından, İsrail’in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınacağı açıklandı.
Devamını oku...