Milletvekili Baran: Makam hırsınızı yenip sizleri seçen azınlık insanının yanında olun - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Baran: Makam hırsınızı yenip sizleri seçen azınlık insanının yanında olun

İskeçe (Xanthi) KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran istimlak tehlikesi yaşayan Hemitli Camii ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Avdira (Bulustra) Belediyesi’ne bağlı Hemitli (Diomidia) köy camisi, şehir ve bölge planı kapsamında istimlak edilerek büyük bir kısmı yıkılma tehlikesi yaşıyor.

KİNAL Milletvekili Burhan Baran’ın konu hakkındaki son açıklaması şöyle:

“Seçildiğim günden beri ilgilendiğim, Hemetli camii ile ilgili toplantılar yapıldığını, izin ve tapu kadastro işlerinde bizzat ilgilendiğim bu camimiz ile ilgili toplantılardan  haberdar edilmememe rağmen 10 Eylül tarihinde yerel basında beni sevindiren ve ümitlendiren haberi okudum.

İskeçe iline bağlı, Avdira (Bulustra) Belediyesi’nin seçilmiş meclis üyeleri ve muhtarları, şehir ve bölge planının Hemitli Camii’nin büyük bir kısmını yok etmesi nedeniyle belediyenin muhalefet kanadından  seçilmiş azaların konuyu meclis gündemine taşımak istediklerini, plan nedeniyle caminin büyük bölümünün zarar görememesi için konuyu meclis gündemine taşıma taleplerine belediye başkanı Sn. Tsitiridis’in karşılık vermediğini öğrendim.

Bu camii ile ilgili  her çalışmada birlikte hareket ettiğimiz belediye seçilmiş azalarının ve Camii mütevellisi kardeşimizin  bu Camiimiz için yapılan toplantılardan beni haberdar etmemeleri beni üzsede, yinede maksatından dolayı sevindirdi, heyecanlındırdı.

Buraya kadar yapılan çalışmaları destekler iken yukarıda videosunu paylaştığım Avdira (Bulustra) belediyesindeki meclis toplantısında basın açıklamasına imza atan, ayrıca hem camii mütevellisi hem belediye azası olan, iki seçilmiş kardeşimiz ile birlikte 4 azınlık mensubu seçilmişin toplantıya katılmaması beni hem düşündürdü hem üzdü. Bu kadar önemli bir toplantıya( internet ortamında) katılmamaları için mutlaka çok önemli bir sebepleri vardır, aksi taktirde tabiri caizse dünyayı ayağa kaldırdıkları bir konunun tartışıldığı toplantıya mutlaka katılırlardı diye düşünüyorum.

Bir sözüm Sn. Avdira Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı azınlık insanının oyları ile seçilen, azınlık mensubu kardeşime. Bu tür konularda her ne olursa olsun makam hırsınızı yenip, sizleri seçen azınlık insanının yanında olup, bu  konunun değerlendirilmesi ile ilgili oylamaya hayır değil evet oyu vermenizi beklerdim, bu size yakışmadı.

Son olarak azınlık davasına gösteriş için değil, gönülden destek veren, azınlık seçilmiş belediye azalarına. Sizleri her şartta desteğinizden dolayı tebrik ediyor ve sizlere teşekkürlerimi iletiyorum.

KİNAL İskeçe Milletvekili Burhan Baran”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'nin Dolaphan Köyünden Bir Vatandaş Atina'da Hayatını Kaybetti

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nin sakinlerinden olan Dolaphan köyünden 60 yaşındaki vatandaş Atina’da yaşanan kavgada hayatını kaybetti.
Devamını oku...