Türeci ve Şahin Yunan Cumhurbaşkanından ödüllerini aldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türeci ve Şahin Yunan Cumhurbaşkanından ödüllerini aldı

Küresel koronavirüs salgının tüm dünyayı kilitlediği bir dönemde ilk Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech firmasının kurucu ve yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin’e Selanik’te “İmparatoriçe Theofano” ödülü verildi.

BioNTech firmasının kurucu ve yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin’e geliştirdikleri Kovid-19 aşısıyla insanlığa katkılarından dolayı Yunanistan’ın Selanik şehrinde”İmparatoriçe Theofano” ödülü takdim edildi.

Ödülü Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin’e Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu verdi.

Geliştirdikleri aşı sayesinde salgının belirsizliğinden kurtulmuş durumda olduğumuzu vurgulayan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, “Bunun için kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’dan ödüllerini alan Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin

Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin de yaptıkları konuşamlarda, ekip çalışmasının, sinerjinin ve ortak paydada yakınlaşmanın başarıdaki önemini vurguladılar.

Ödül töreni Rotunda Anıtı’nda gerçekleşirken davetlilerle Theofano Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Stavros Andreadis bizzat ilgilendi. 

Yunan Devlet Haber ajansı AMNA, törene İrlanda eski Cumhurbaşkanı Mary McAleese, Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, Alman Parlamentosu eski Başkanı Rita Süssmuth, Makedonya-Trakya Bakan Yardımcısı Stavros Kalafatis, Pfizer’ın Yunan kökenli CEO’su Albert Burla, Selanik Aristotelio Üniversitesi Rektörü Nikos Papaioannou katıldığını yazdı.

Atatürk Evi’ni ziyaret ettiler

Öte yandan ödül töreni vesilesiyle geldikleri Selanik’te Türkiye2nin kurucusu Atatürk’ün evini ziyaret etmeyi ihmal etmediler. Çifti anı defterine “Atatürk’ün doğduğu yeri ziyaret etmek, Türk kökenli bilim insanları olarak bizler için bir onurdur. Atatürk, modern Avrupa’nın öncü liderlerinden biri olarak özgür düşünce ve bilimin insanlık için taşıdıkları temel değeri anladı. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ şeklindeki bilge sözüne tamamen katılıyoruz.” ifadelerini yazmışlardı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...