Batı Trakya’da kurt sürüleri çoban köpeklerini parçalıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da kurt sürüleri çoban köpeklerini parçalıyor

Batı Trakya’da Evros ili sakinlerinin kurt sürüleri ile ilgili şikayetleri artıyor. Özellikle hayvan besicileri ve avcılar köpeklerinin kurtlar tarafından parçalandığını söylüyor.

Güney Evros sakinleri, av köpeklerine ve çoban köpeklerine son günlerde kurt sürülerince saldırıların çarpıcı biçimde arttığını bildiriyorlar.

Yöre halkına göre, bölgedeki kurt sürürleri ciddi oranda artmış durumda. Dedeağaç’ın Nipsa bölgesindeki bir hayvan yetiştiricisi Temmuz ayından bu yana kurtların 7 köpeğini yediğini iddia ediyor.

Kurt sürülerinden şikayet eden Dedeağaç Avcılık Derneği Başkanı Kostas Rafailidis ise son 5-6 yılda Kuzey Yunanistan’da kurt sürülerinin ciddi oranda arttığını dile getirdi. Özellikle Nipsa, Aesimi ve Avanta’da Şubat 2021’den bu yana kurt saldırılarının ciddi artış gösterdiğini belirten Rafailidis soruna henüz bir çözüm bulunamadığını söylüyor.

Avcılara göre bir senaryo, kurtların av köpeklerinin çanlarını duyması ve bu yüzden onlara saldırmaları. Avcılık Derneği başkanı bu nedenle artık avcıların köpeklerinden çanları çıkardıklarını belirtti.

Rafailidis, “Genel olarak, her yerde pusuya yatmış kurtlarla ilgili bir korku var ve devlet ve sorumlular farkında olsa da avcılara tazminat verilmiyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kurtlar koruma altındaki türler arasında olduğu için Dedeağaç Avcılık Derneği sorunu Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF ve Orman İdaresi’ne aktarmış durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...