Gümülcine Belediye Başkanı Petridis sokak hayvanları için Atina’da - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Başkanı Petridis sokak hayvanları için Atina’da

Gümülcine Belediye Başkanı Petridis sokak hayvanları için Atina’da

Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlenen ilk belediyeler ve hayvansever dernekleri toplantısına katılmak üzere Atina’da bulunuyor.

“Sahipsiz hayvanların olmadığı bir Yunanistan için. Hayvanlar için ulusal politika ve proje talep ediyoruz ve çiziyoruz” adlı toplantı Yunanistan Merkez Belediyeler Birliği, Yunanistan Savcılar Birliği ve Yunanistan Hayvan Sever ve Çevre Dernekleri Federasyonu tarafından bugün Atina’da düzenleniyor.

Toplantıda gerek Gümülcine’de gerekse de Yunanistan’ın birçok şehrinde büyük bir sorun haline gelen sahipsiz sokak hayvanları konusunda çözümlerin sunulacağı umut ediliyor. Ulaştığı boyutta acil çözüm gerektiren bu sorunun görüşüleceği toplantıya ilgili bakanlıklardan temsilciler de katılacak.

Etkinlikte ayrıca Belçika ve Almanya gibi yabancı ülkelerde sokak hayvanlarının idaresiyle ilgili örneklere yer verilecek, savcılar ise mevzuat hakkında konuşarak yasalardan doğan belediyelerin sorumluluklarına ve gözlemlenen eksikliklere değinecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et