Sisam Belediye Başkanı yeni göçmen akınından korkuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sisam Belediye Başkanı yeni göçmen akınından korkuyor

Fotoğraf arşivden kullanılmıştır

Sisam Belediye Başkanı yeni bir göçmen akını korkusunu dile getirerek hapishane gibi inşa edilen yeni göçmen kampını savundu.

Yunanistan’ın Sisam (Samos) adasında göçmenler yeni bir kapalı kampa yerleştirilirken Doğu Sisam Belediye Başkanı Afganistan ve Türkiye’deki göçmenler kaynaklı yeni bir göç dalgasından endişeli olduklarını açıkladı.

Doğu Sisam Belediye Başkanı Yorgos Stancos, “Afganistan veya dört milyon göçmeni barındıran Türkiye kaynaklı yeni bir göç dalgasından endişeliyiz” dedi.

Yeni kampın biraz “korkutucu” göründüğünü belirten Stancos, ancak kampın yürürlükte olan “kontrolsüz ve ezilmiş sisteme kıyasla daha az kötü” olduğunu öne sürdü.

Yunanistan Göç Bakanlığından Manos Logothetis ise “Bugün bizim için tarihi bir gün” diye konuştu. ERT kanalına açıklama yapan Yuna yetkili, kamplarda su, tuvalet, aileler için özel alanlar bulunduğunu ve yüksek güvenlik önlemleri alındığını belirterek barınma koşullarının iyileştirildiğini ifade etti.

Samos Adası’nda Yunanistan Göç Bakanlığı’nın pazartesi günü verdiği bilgilere göre, Vathy Kampı’nda bulunan 400 göçmenden 270’i hapishane gibi olan yeni kampa taşınmayı kabul etti. (DW Türkçe)

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

3 gün içerisinde 2720 düzensiz göçmenin Evros’tan ülkeye girmesi engellenmiş

Günde yaklaşık 900 düzensiz göçmenin Evros’tan Yunanistan’a girişi Polis tarafından engellenmiş.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Özel helikopter düştü: 5 yaralı

Yunanistan’ın Sisam (Samos) adasında özel bir helikopter 28 Temmuz Cuma sabahı yakıt ikmali yapmak için inmeye çalıştığı sırada düştü.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros’taki göçmenler için Başbakanlık’ta özel toplantı

Yunanistan Başbakanı İoannis Sarmas, Pazartesi günü öğle saatlerinde Maksimu Sarayı’nda Meriç Nehri üzerindeki adalarda göçmen kaçakçılığı konusuyla ilgili bir toplantı düzenledi.
Devamını oku...