Miçotakis: Göçmen krizinde yeni bir 2015'e izin vermeyeceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Göçmen krizinde yeni bir 2015’e izin vermeyeceğiz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 2015’teki göçmen krizinin tekrarlanmasına müsamaha göstermeyeceği açıklamasını yaptı.

“Deniz Hukuku Sözleşmesine dayalı uluslararası hukukun, güvenlik ve istikrarın temeli olduğunu belirten Miçotakis, “Bu aynı zamanda Kıbrıs ve Yunanistan’a karşı ihlal etmekten vazgeçmesi gereken Türkiye’yi de ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.

Afganista’da yaşanan gelişmeler nedeniyle beklenen olası göçmen akını konusunda da değinen Miçotakis, “2015 yılında yaşadığımız kontrolsüz göç akınlarının tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Miçotakis, Avrupa Birliği Akdeniz ülkelerinin liderlerinin bir araya geldiği EUMED9 toplantısı kapsamında yaptığı açıklamalarda Miçotakis, “Avrupa’nın güneyi kemer sıkmaya değil, perspektife ihtiyacı olduğunu kanıtladı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yunanistan’ın başkenti Atina’da İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Fransa, Hırvatistan ve Slovenya’nın katılımıyla düzenlenen zirvede, iklim krizi ile mücadele atılacak adımların sıralandığı Atina Bildirgesi yayımlandı.

Önceki yıllarda yedi ülkenin katılımıyla oluşturulan AB Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Grubu, bu yıl Hırvatistan ve Slovenya’nın da katılımıyla genişledi.

Kiryakos Miçotakis’in Atina’da ev sahipliği yaptığı zirveye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Malta Başbakanı Robert Abela, Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ve Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva katıldılar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...