Georgiadis: Elektrik zamlarının azaltılması için önlem alacağız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Georgiadis: Elektrik zamlarının azaltılması için önlem alacağız

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, önümüzdeki günlerde yapılacak zamlar ve elektrik zammının azaltılması için hükümetin önlem alacağını belirtti.

SKAI kanalına konuşan Bakan, uluslararası enflasyondan kaynaklı zamlar hakkında hükümetin alacağı önlemleri, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Uluslararası Selanik Fuarı’nda yapacağı konuşmada açıklayacağını belirtti.

Hükümetin, dünya ekonomisinin, dolayısıyla Yunan ekonomisinin de yeni bir aşamaya geçtiğinin farkında olduğunu söyleyen Georgiadis, enerji sektöründe ciddi fiyat artışları olduğunu, doğalgazın metreküpünün geçen yıl 9 dolar iken bu yıl 33 dolara yükseldiğini kaydetti.

Linyit konusuna da değinen Bakan, ‘Eğer DEİ (Yunanistan Elektrik Kurumu) bugün linyitten elektrik üretse yarım milyar evro zarar eder ve batardı. Hükümetin linyitten arındırma projesinin ekonomik bir boyutu da var’ ifadelerini kullandı.

Zorunlu aşı konusuna da değinen Georgiadis, eğer hükümet bu önlemi alması aşılamalarda bu orana ulaşılamayacağını belirtirken, herkesin hükümetin bu konudaki kararlılığını göreceğini ve aşı vurdurmak zorunda kalacağını kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Temel İhtiyaç Maddelerinin Fiyatı Maaş Artışlarını Geride Bırakıyor

ANT1 tarafından sunulan bir rapora göre, Yunanistan’da temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları, asgari ücret artışlarından yedi kat daha hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.
Devamını oku...