Petalotis: Batı Trakya Özel Komisyonu kendini lağvetmeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Petalotis: Batı Trakya Özel Komisyonu kendini lağvetmeli

ND Milletvekili ve Dışişleri eski Bakanı Dora Bakoyanni ile KİNAL Milletvekili ve eski Başbakan Yorgo Papandreu.

Eski Rodop PASOK Milletvekili ve eski bakan Yorgos Petalotis, Batı Trakya’nın Kalkınması için Partilerarası Özel Komisyon’un kendini lağvetmesi gerektiğini savundu.

Başkanlığını ND Milletvekili Dora Bakoyanni gibi bölgeyi çok iyi bilen bir siyasetçinin yaptığı ve içinde pekçok değerli üyenin yer aldığı Komisyon’un henüz bir rapor bile hazırlamayadığını ve Kovid-19 nedeniyle raporun sürekli ertelendiğini belirten eski Bakan, Komisyon’un zaten bölge halkı ve sivil toplum temsilcileriyle pek yakın teması olmadığını da kaydetti.

Bölgenin kalkınmak yerinde her geçen gün daha da gerilediğini vurgulayan Petalotis, sadece son günlerde çoğu azınlık okulu olmak üzere 13 ilkokul, bir ortaokul ve bir lisenin öğrenci yetersizliği nedeniyle kapandığını, yine aynı şekilde Gümülcine’deki tek kışlık sinemanın da kepenk indirdiğini anımsattı.

Komisyon’un eğer kimsenin bilmediği ve sır gibi saklanan bir raporu yoksa kendisine ve üyelerine saygı çerçevesinde kendisini lağvetmesi gerektiğini vurgulayan Petalotis, bu Komisyon’a kendisinin daha baştan karşı çıktığını ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...