Gümülcine Hastanesi çalışanlarının yüzde 15-20’si aşı vurdurmamış - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Hastanesi çalışanlarının yüzde 15-20’si aşı vurdurmamış

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) Hastanesi çalışanlarının yüzde 15-20’lik bir kesiminin Kovid-19 aşısı vurdurmadığı veya son 6 ayda koronavirüs atlatmadığı belirtildi.

Yunanistan’da hükümet, Ν.4820/2021 numaralı kararla 1 Eylül itibariyle Kovid-19 aşısı vurdurmamış veya son 6 ay içerisinde koronavirüs atlatmamış tüm sağlık çalışanlarının açığa alınmasını kararlaştırmıştı.

Yerel Hronos gazetesinin haberine göre, Gümülcine Hastanesi’nde aşılanmayan veya son 6 ayda koronavirüs atlatmamış olan çalışan sayısının 90-100 arası olduğu belirtiliyor.

Toplam sağlık personelinin ise 570 olduğu hastanede, vurdurmayanların bir kısmının sırf açığa alınmamak için önümüzdeki günlerde ilk dozu vurduracakları, bir kısmının ise aşılanmayı kesinlikle reddettiği kaydediliyor.

Doktorlar arasında aşılanmayanların sayısının 125 kişide 10 kişi olduğu aktarılırken, hemşirelerde 245’te 40 ve diğer çalışanlarda da 200’de 40 olduğu ekleniyor.

Öte yandan Gümülcine Hastanesi Çalışanları Derneği Başkanı Yannis Çugranas, aşının bireysel bir mesele olduğunu ve bazılarının tereddütlerine saygı duyulması gerektiğini belirtirken, Dernek olarak aşı zorunluluğuna karşı çıktıklarının altını çiziyor.

‘En zor zamanlarda görevden kaçmayan meslektaşlarımızı alkışlıyorduk, şimdi linç etmeyelim’ diyen Çugranas, sözlerini ‘Hiçbir sağlık çalışanı açığa alınmasın, maaşlarını kaybetmesinler, bilgilendirme ve destek kampanyaları yapılsın ve Ulusal Sağlık Sistemi desteklensin’ diyerek noktalıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...