Dedeağaç çevre yolunun yapımı için ihale ilerliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç çevre yolunun yapımı için ihale ilerliyor

Dedeağaç (Aleksandroupoli) limanını Egnatia otobanıyla ve Dedeağaç-Ormenio hattıyla bağlayacak 3,6 km’lik Doğu Çevre Yolu’nun yapımı için ihale ilerliyor.

Edinilen bilgilere göre 4 önemli şirket fiyat verirken, TEKAL’ın yüzde 27,81; EKTEP’in yüzde 26,66; INTPAKAT’ın yüzde 22,11 ve AKTOR’un yüzde 21,20 oranında indirim teklifi sundukları kaydedildi.

Diğer yıllara kıyasla aşırı indirimli fiyatların olmaması göze çarparken, birinci ve dördüncü şirket arasındaki indirim oranı farkının sadece yüzde 6,5 olması da dikkatlerden kaçmadı.

Bunun daha ilk aşama olduğu, bir dizi bürokratik işlem tamamlandıktan sonra Meclis’ten ‘büyük proje’ onayı alması gerektiği vurgulanıyor.

Projenin maliyetinin katma değer vergisi (FPA) dahil 36 milyon evro olması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...