Haritopulos: 10 aylık Gümülcineli bebek korona oldu 22 gün hastanede yattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Haritopulos: 10 aylık Gümülcineli bebek korona oldu 22 gün hastanede yattı

Rodop Tabipler Birliği Başkanı Konstantinos Haritopulos henüz 10 aylık Gümülcineli bir bebeğin koronavirüse yakalanarak 22 gün Dedeağaç’ta hastanede yattığını açıkladı.

Ailesinden korona kapan 10 aylık bebek, 22 gün boyunca Dedeağaç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördü. İyileşerek taburcu edilen bebeğin şu anda sağlığı yerinde.

10 aylık bebeğin durumunu anlatan Rodop Tabipler Birliği Başkanı Haritopulos yerel Xronos FM’e yaptığı açıklamalarda sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Gümülcine’de 10 aylık çocuğu olan genç bir çift, muhtemelen gerekli önlemlerin alınmadığı bir düğüne gitti. Orada kocaya koronavirüs bulaştı, sonra karısına da bulaştı ve ardından ne yazık ki 10 aylık bebeğe de bulaştı. Talihsiz 10 aylık bebek, tedavi olmak için 22 gün Dedeağaç Hastanesi’nde kaldı ve zor bir tedavi gördü. Yaşadıkları bu acı maceradan sonra ebeveynlerin sözlerini aktaran göğüs hastalıkları uzmanı, ‘Doktor bey eğer aşılanmış olsaydık, bu durum bizim evimizde olmazdı.’ dediler. Gördüğünüz gibi, virüs bir eve girdiğinde kontrol edilemez ve kime bulaşacağını da bilemezsiniz.” 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...