Asprovalta’daki kazada ölen İskeçelilerin sayısı 3'e yükseldi: 24 yaşındaki genç de öldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Asprovalta’daki kazada ölen İskeçelilerin sayısı 3’e yükseldi: 24 yaşındaki genç de öldü

Asprovalta yakınlarında gerçekleşen trafik kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İskeçeli genç de can verdi. Kazada ölen İskeçelilerin sasısı 3’e yükseldi.

Selanik Papageorgiou’da hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki İskeçeli genç adam 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Talihsiz genç 5 gündür yoğun bakımda destek ünitelerine bağlı şekilde yaşam mücadelesi veriyordu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta 7 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen kazada 3 kişi hayatını kaybemişti. Ölenlerden ikisinin İskeçeli olduğu öğrenilmişti.

Son kayıpla birlikte trajik kazada hayatını kaybeden İskeçelilerin sayısı da 3’e yükselmiş durumda.

Öte yandan aynı araçta bulunan iki genç kızdan birinin sağlık durumu da ciddiyetini koruyor. Edinilen bilgiye göre iç kanama nedeniyle splenektomi (dalağın alınması) ameliyatı oldu. 

Dalak, karın boşluğunda sol üst arka köşede, diyaframın altında yer alan ve yumruk büyüklüğünde bir organdır. Dalak diyaframa, kalın bağırsağa, mideye, pankreasa ve sol böbreğe uzanan bağ dokularla yerinde asılı durur. Trafik kazaları gibi travmatik durumlarda en çok etkilenen ve karın içi kanamaya sebep olan katı yapıdaki (solid) organdır. Dalağın boy uzunluğu 15 cm geçmesi veya ağırlığının 500 gramdan fazla olması dalak büyümesi (splenomegali) olarak kabul edilmektedir.

Kazada hayatlarını kaybeden iki genç ise İskeçe’nin Mandra bölgesindendi.

Eski Selanik – Kavala otoyolu üzerinde geçtiğimiz Cuma günü saat 15:30 sıralarında gerçekleşen kazada,  İskeçe’nin Mandra bölgesinden olan 25 yaşındaki gencin kullandığı araba ile 64 yaşındaki bir kişinin kullandığı otomobil çarpışmıştı.

Çarpışmanın şiddetiyle araba kullanan 25 yaşındaki genç ile birlikte araçta ön koltukta oturan 22 yaşındaki diğer İskeçeli genç ve diğer aracın 64 yaşındaki sürücüsü hayatını kaybetmişti.

Çarpışma sonucunda talihsiz İskeçelilerin arabasında bulunan diğer 3 kişi ise ağır yaralanmıştı. 21 ve 23 yaşlarında iki kadın ve 24 yaşında bir erkek yaralı olarak hasteneye kaldırılmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Genç Öğrenci Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Trakya Dimokritos Üniversitesi’nin Sosyal, Siyasal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Salı gecesi gerçekleşen ve 20 yaşındaki bir öğrencisinin hayatını kaybettiği ölümcül trafik kazasının ardından derin bir üzüntü içinde.
Devamını oku...