Yunanistan 8 günde 586 yangınla mücadele etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan 8 günde 586 yangınla mücadele etti

Orman yangınlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas ülke genelinde 8 günde 586 yangın çıktığını açıkladı.

Hükümet olarak hiçbir yangı bir diğerinden ayırmadıklarını ve derecesini düşürmediklerini söyleyen Nikos Hardalyas, kaybedilen her evin bağırlarına saplanan bir hançer olduğunu belirtti. Bakan Yardımcısı, 1 Ağustos-8 Ağustos tarihleri ​​arasında ise ülke genelinde 586 yangınla uğraşmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti

Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas

Her gün 100 ve üzeri yangınla mücadele ettiklerinin altını çizen Hardalyas, kendisi hakkında yapılan eleştirilere de cevap verdi. İstifa mektubunun Başbakanın çekmecesinde ve mektupların en üstünde olduğu ifadelerini kullanan Hardalyas, . “Bütün hükümet yetkililerin de istifa mektupları Başbakanın çekmecesindedir. Benimki mektupların en üstünde ve ilk andan beri bildiğim bir şey. Çünkü her gün tüm bu Sivil Savunma çarkadaşlarımla savaşmaya ve insan hayatıyla ilgili zor kararlar vermeye çağrılıyorum” dedi.

Siyasi bir kariyer yapmak istemediğini ve bir görev adamı olarak kalacağını ifade eden Bakan Yardımcısı sözlerini şöyle sürdürdü: 

”Siyasi kariyer yapmak istemiyorum. Başbakanla ülkeyi iklim değişikliğine karşı koruyabilmemiz için ulusal bir mekanizma oluşturma vizyonunu paylaştım. Ben bir hükümet yetkilisi, bir görev adamı olarak kalıyorum.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...