Yunanistan’da bu sene 2019’dan daha fazla orman yangınlarla kül oldu: Daha Ağustos var! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bu sene 2019’dan daha fazla orman yangınlarla kül oldu: Daha Ağustos var!

Efimerida Ton Sintakton gazetesi orman yangınları sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis’in tatile çıkmasını ve hükümetin yangın mücadele planını eleştirdi.

Yunanistan’da Egialia’yı küle çeviren yangın güya geçtiğimiz Pazartesi’den bu yana kontrol altındaydı. Meteoroloji verilerine göre düşük şiddetli rüzgarlar ile orman yangınları büyüdü.

Burada pay devlet mekanizmasının ve onu yöneten hükümetindir.

Efimerida ton Sindakton gazetesinde yayınlanan verilere göre, bu yıl yanan alanlar/ormanlar, hem de Egialia hesaplanmadan, 2019 yılındaki yanan alanların boyutunu aşmış durumda. Üstelik de önümüzde koskoca bir Ağustos ayı daha var.

Elbette bütün veriler devletin bu konuda mücadele mekanizmasında bir sorun olduğunu, bu sorunun da çözülmemiş olmasından hükümetin sorumlu olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar aşırı sıcakların geldiği yönünde ısrarla uyarılarda bulunurken, hükümet önlem almak yerine, anamuhalefetin ‘aşırı sıcak hava insan hayatına mal olmasın’ diyerek, bu sıcaklarda sağlıklı çalışma imkanı olmayan alanlarda tatil ilan edilmesi yönündeki önerisiyle alay ediyor.

Peki devlet mekanizması bu durumla mücadeleye hazır mı? Göreceğiz.

Peki ya tüm bunlar olurken, Başbakan Kiyakos Miçotakis’in başını alıp Atina’dan kaçarak tatile gitmesine ve tatilden çocuklarla çektirdiği fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmasına ne demeli?

Hükümet kulak asmıyor…

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...