Kiraladığı arabayı Türkiye’ye götürmek isterken Yunan sınırında yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kiraladığı arabayı Türkiye’ye götürmek isterken Yunan sınırında yakalandı

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kipi sınır kapısından kiraladığı araçla geçmek isteyen bir adam izinsiz aracı yurtdışına çıkarma, kara para aklama ve zimmetine para geçirme suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Kiraladığı araçla Yunanistan’dan Türkiye’ye geçmek isteyen adam, yapılan kontrollerde aracı ülke dışına çıkarma hakkı olmadığı ve Birleşik Krallık makamları tarafından araç hakkında kayıp kodu konulduğu tespit edildi.

Kipi polisi tarafından 23 Temmuz Cuma günü gözaltına alınan yabancı uyruklu adamın aracına el konurken yapılan kapsamlı bir polis kontrolünde, süreli kiralama yöntemiyle kiralanan araba için Birleşik Krallık makamları tarafından uyarı konduğu ve sürücüsünün aracı yurt dışına çıkarma hakkı bulunmadığı görüldü.

Şahıs hakkında Kipi Pasaport Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ön soruşturma dava dosyasının Dedeağaç Asliye Hukuk Mahkemesi Savcılığı’na sunulacağı belirtildi. Asliye hukuk mahkemeleri, özel hukuk uyuşmazlıklarına bakmakla görevli asıl mahkemedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kipi Sınır Kapısında Büyük Dönüşüm: Kapı Yenileniyor

Yunanistan ile Türkiye arasındaki önemli geçiş noktalarından biri olan Kipi Sınır Kapısı’nda iyileştirme çalışmaları başlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Çiftçilerin Eylemi Kipi Sınır Kapısını da Etkiliyor

Batı Trakya’da Çiftçilerin Eylemi Sınır Kapılarını Vurdu: Kipi Sınır Kapısı Yolunda Ağır Taşıtlara Geçici Süreyle Yol Kapatma Eylemleri
Devamını oku...