ERT, ırkçı sözlerinin ardından işine son verdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ERT, ırkçı sözlerinin ardından işine son verdi

Yunan devlet televizyonu ERT, gazeteci Dimosthenis Karmiris’in ırkçı sözlerinin ardından işine son verdi.

Yunan devlet televizyonu ERT, Olimpiyat Oyunlarındaki sporcular hakkında kabul edilemez ırkçı yorumunun ardından gazeteci Dimosthenis Karmiris ile olan işbirliğinin sona erdiğini duyurdu.

ERT’nin sabah programında, Yunan pinpon oyuncusu Panayotis Gionis’in Güney Koreli Zeung’a yenilmesinin yorumlanması sırasında, gazeteci Dimosthenis Karmiris, Güney Korelilerin masa tenisindeki yeteneklerini övdükten sonra ırkçı bir şaka yaparak, “Öyle çekik gözlerle topun gelip gitmesini nasıl izliyorlar?” ifadelerini kullandı.

Karmiris’in ırkçı esprisinin ardından tepkiler yağarken, ERT yaptığı duyuruyla gazeteci Dimosthenis Karmiris ile olan işbirliğini sonlandırdığını duyurdu.

Irkçı yorumların Yunan Devlet Televizyonuna uymadığı belirtilirken, “Dimosthenis Karmiris’in ERT ile olan işbirliği, ERT1’in sabah gösterisinin hemen ardından bugün sonlandırıldı” denildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK’un Pakistan kökenli milletvekili adayı ırkçı saldırılara cevap verdi

Yunanistan’da PASOK-KINAL perisinin milletvekili adayı Pakistan kökenli Michel Abu Hadba, yaptığı paylaşımda sosyal medya kullanıcılarının ırkçı saldırılarından şikayetlerini dile getirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ırkçılığa karşı sokaktaydı

Yunanistan’da Uluslararası Irkçılık ve Faşizme Karşı Mücadele Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş katılımla kutlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Yunanistan raporu: Mültecilere tavır, basın özgürlüğü ve ırkçılık

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (Human Rights Watch) Yunanistan için 2022 raporunda sığınmacılar ve mülteciler, medya özgürlüğü, ırkçılık olayları ve kadın haklarına değiniliyor.
Devamını oku...