Genel Sekreter: ‘Aşı karşıtı doktorlar şarlatandır’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Genel Sekreter: ‘Aşı karşıtı doktorlar şarlatandır’

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Sekreteri Marios Themistokleus, aşı karşıtı doktorların şarlatan olduklarını ve cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.

Yunanistan Ulusal Aşı Komitesi Başkanı Maria Theodoridu ve Temel Sağlık Hizmetleri Genel Sekreteri Marios Themistokleus, pandemi ve aşı hakkında dünyayı yanlış bilgilendiren aşı karşıtı doktorlar ve genel aşı karşıtları hakkında sert konuştular.

Aşı karşıtlarına ne mesaj göndereceği sorusuna cevap veren Theodoridu, “onlara hiçbir şey söylemeyeceğini, çünkü işitecek kulakları olmadığını” söyledi.

Aşı karşıtlarının aşıdan yana olan kişileri de ikna etmeye çalıştığını kaydeden Theodoridu, “protesto için düzenledikleri mitinglerin sonuçları olursa, bazılarının hastanelerdeyken bunun ne kadar yanlış olduğunu anlayacaklarına inanıyorum” dedi.

Sağlık Hizmetleri Genel Sekreteri Marios Themistokleous ise aşı karşıtı açıklamalar yapan doktorlarıı daha sert şekilde eleştirdi.

Aşı karşıtı harekette yer alan doktorları “şarlatan” olarak adlandıran Genel Sekteter, bir sağlık çalışanının belirli kurallara uyması gerektiğini ve bu kuralları reddeden doktorları cezalandırmanın anayasanın yükümlülüğü olduğunu kaydetti.

“Halka yanlış bilgi veren doktorlar cezalandırılmalı.”

“Bu bir özgürlük, demokrasi ya da herhangi birinin fikrini özgürce ifade etme meselesi değildir.” diyen Themistokleus, “Sağlık mesleği mensubu veya bilim adamı olan kimse, tıp etiğine göre ve Yunanistan Cumhuriyeti’nin mevzuatına göre, bazı kurallara uymakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı.

Bir doktorun aşı karşıtlığını dile getirmesinin demokrasi olmadığını öne süren Genel Sekreter, “Aşı karşıtı doktorları susturmak, yalnızlaştırmak ve cezalandırmak görevinin, devletin yükümlülüğünde olduğunu dile getirdi.

Aşılanmanın çok önemli olduğunu dile getiren Themistokleus şöyle konuştu: “Herkes istediği gibi hekimlik yapamaz. Bu, şarlatanlıktır ve buna karşı mevzuatı uygulamak yetkili kurumların görevidir.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Eczanelerde Korona Aşısı İçin Vatandaşlar 5 Evro Ödeyecek

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, korona aşısının mahalle eczanelerinde uygulanmasına ilişkin yeni bir kararı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Maymun Çiçeği Virüsü aşıları Yunanistan'a geliyor: Kimler vurdurmalı?

Yunanistan, 16 Ağustos Salı günü Maymun Çiçeği Virüsü’ne karşı aşıların 2800 dozluk ilk partisini alıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avusturya'da herkese aşı zorunlu oldu: Ceza 3600 evro

Avusturya, ilk AB ülkesi olarak aşı zorunluluğunun uygulanmasını onayladı. Uygulama 4 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek. Yunanistan’da aşı zorunluluğu 60 yaş üstüne uygulanıyor
Devamını oku...