Fransa İçişleri Bakanı 2 imamı vaazları nedeniyle görevden aldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa İçişleri Bakanı 2 imamı vaazları nedeniyle görevden aldı

Eyfel Kulesi, Paris, Fransa

Fransa’da camilerde görev yapan iki imam, “kadınları aşağılayan, kadın düşmanlığı ve cinsiyet ayrımcılığı” yönünde vaaz verdikleri gerekçesiyle Fransız İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in emriyle görevden alındı.

Fransız Bakan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Loire ve Haute-de-Seine bölgelerinde bulunan iki imamın “kabul edilemez vaazları” yüzünden, kendi emri ile görevden alındıklarını açıkladı

Hauts-de-Seine bölgesine bağlı Gennevilliers kentindeki bir camide görev yapan imamın 4 Haziran 2021 tarihinde verdiği bir vaaz sırasında “Sosyal medya üzerinde makyaj dersleri veren ve vücut hatlarını ortaya çıkaran kadınlara şeytan girmiştir” şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı’nın talimatıyla Hauts-de-Seine Valiliği’ne çağrılan imamın işine son verildi.

Bakan Darmanin’ın emriyle görevine son verilen ikinci imamın ise Loire bölgesine bağlı Saint-Chaumond kentindeki camide görev yaptığı açıklandı.

20 Temmuz’da, Kurban Bayramı nedeniyle verdiği vaaz sırasında kadınlara ‘evde’ kalmaları ve kendilerini teşhir etmemeleri yönündeki “Siz Müslüman kadınlar, kocalarınıza itaat etmeye çalışın, evlerinizde kalın ve İslam öncesi kadınlar gibi kendinizi teşhir etmeyin” sözlerini kullandığı belirtildi.

Bayram hutbesinde verdiği vaazda Ahzab Suresi’nden alıntılar yapan Saint-Chamond Ulu Camisi’nin imamının video görüntüleri Cumhuriyetçiler Partisi Belediye Konseyi üyesi İsabella Surply tarafından paylaşıldı.

Görüntülerde geçen ifadeleri ‘kabul edilemez’ olduğunu söyleyen Gerald Darmanin, Loire Valiliği’nden imamın görevine son verilmesini istemişti. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Tahtakurusu Endişesi

Fransa’nın başkenti Paris’te yatakların yanı sıra, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, Yunanistan’da da endişe yaratıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa radyasyon nedeniyle iPhone 12 satışlarını durdurdu

Fransa’da sınırı aşan radyasyon tespit edilmesi nedeniyle iPhone 12 satışları durduruldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kitap kokusu sevenler için parfümünü ürettiler

Kitap kokusunu sevenler için kağıt kokan parfüm Fransa’da piyasaya sunuldu.
Devamını oku...