Gümülcine'de bisikletiyle giden adamı sokak köpekleri bacağından iki kez... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de bisikletiyle giden adamı sokak köpekleri bacağından iki kez…

Gümülcine (Komotini) kentindeki başıboş sokak köpekleri sürü halinde dolaştıklarında dönem denem vatandaşlar zor anlar yaşayabiliyor.

Son köpek ile son olay Gümülcine’de IKA binası yakınında yaşandı. Bisikletiyle IKA yakınında hareket eden Kosmas Filipidis adlı vatandaş sokak köpeklerinin saldrıına uğradı. Bisikletiyle köpeklerden korunmaya çalışan adamın etrafını saran köpekler talihsiz adamın bir bacağını ısrdlar. Bu sırada diğer bacağını kurtaran adamın öbür bacağını iki defa ısrdlar. 

Gümülcine Belediyesi’ni dava etmeyi düşünen mağdur adam, “Bir bacakta iki ısrık. IKA’nın orada şehrin içinde olay yaşandı Bisiklet sürüyordum. Biri sağdan, diğeri soldan iki köpek üzerime çullandı. Bir ayağımı kurtardım, ancak diğer ayağımı iki defa ısrdlar.” ifadelerini kullandı.

Sokak köpekleriyle sıkıntılı anlar yaşayan ve bisikletle durursa köpeklerin üzerine iyice çullanacağından korkan Filipidis, bisikletle hiç durmadan olay yerinden uzaklaşmaya çalıştığını aktardı. 

Hronos radyoya yaşadıklarını anlatan talihsiz adam, bisikletiyle geçerken sokak köpeklerini hiçbir şekilde rahatsız etmediğini ve onlardan yaklaşık iki metre uzakta olduğunu söyledi ve hatta birkaç gün önce de yeğeninin de bir sokak köpeği tarafından ısrldığını belirtti.

Bisikletle giderken sokak köpeklerinin bisiklete havlamalarının bilinir bir şey olduğunu ancak ilk kez şehir içinde başına böyle br şey geldiğini kaydeden Filipidis konuyla ilgili belediyeyi dava edip etmeyeceği sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Hala düşünüyorum, dava açıp açmayacağıma henüz karar vermedim. Ama ortada çözülmeyen ve büyüyen ciddi bir sorun var.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...